More

  Κ. Τσιάρας: Τι δήλωσε για την αποφυλάκιση του παιδεραστή, λειτουργία δικαστηρίων και α’ κατοικία

  Σε συνέντευξη του σήμερα σε τηλεοπτικό σταθμό ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας απάντησε σε ερωτήσεις σχετικές για την αποφυλάκιση του παιδεραστή, την λειτουργία των δικαστηρίων και για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τους πλειστηριασμούς. Για τα ποινικά δικαστήρια η πρόβλεψη είναι να αρχίσουν προς το τέλος Ιουνίου.

  Συγκεκριμένα για την αποφυλάκιση του παιδεραστή τόνισε ότι «Όταν κάναμε τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ, αυστηροποιήσαμε στο μέγιστο βαθμό την ποινή για το αδίκημα του βιασμού.  Είχαμε, όμως, επισημάνει από την πρώτη στιγμή, ότι φαινόμενα πρόωρης αποφυλάκισης θα τα παρατηρούμε σε βάθος χρόνου, γιατί από το Σύνταγμα για όλα τα αδικήματα που έχουν τελεστεί πριν τις τροποποιήσεις της κυβέρνησής μας, θα ισχύει ο ευμενέστερος νόμος του ΣΥΡΙΖΑ».

  Επισήμανε δε ότι το γεγονός της «πρόωρης» αποφυλάκισης του συγκεκριμένου ανθρώπου προκύπτει από τον νέο Ποινικό Κώδικα, που η προηγούμενη κυβέρνηση εσπευσμένα φρόντισε να υιοθετήσει και να τον επιβάλλει στην ελληνική έννομη πραγματικότητα.

  Για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τους πλειστηριασμούς

  Καταρχήν, έχει γίνει πολύ συζήτηση για το θέμα των πλειστηριασμών, δήλωσε ο Κ. Τσιάρας. Είναι γνωστά, όλα όσα έχουν συμβεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Υπήρχε δέσμευση από την προηγούμενη κυβέρνηση με καταληκτική ημερομηνία, άρσης του πλαισίου της πρώτης κατοικίας στις 31-12-2019. Καταφέραμε και πήραμε την παράταση μέχρι τις 30-04-2020 και όπως βεβαίως πρόσφατα έχει ανακοινωθεί, αυτή η προστασία παρατείνεται μέχρι τις 31-07-2020.

  Από κει και πέρα όμως, όλη αυτή η συζήτηση γινόταν χωρίς να υπάρχει αντικείμενο. Και αυτό γιατί υπάρχει αναστολή της αναγκαστικής εκτέλεσης με βάση την πρώτη ΚΥΑ που εκδόθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης με τα συναρμόδια Υπουργεία. Και σας το λέω εκ των προτέρων, ότι η αναστολή εκτέλεσης θα επαναληφθεί με την επόμενη ΚΥΑ.

  Για την επαναλειτουργία των δικαστηρίων:

  Ήδη τα Διοικητικά Δικαστήρια έχουν ξεκινήσει από τις 6 Μαΐου 2020, βεβαίως με δήλωση, χωρίς την παράσταση των διαδίκων (ΣτΕ, Ελεγκτικό Συνέδριο και τακτικά Διοικητικά Δικαστήρια).

  Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα Πολιτικά, Αστικά δικαστήρια θα ξεκινήσουν από 1η Ιουνίου 2020 και μετά. Και βεβαίως στο τέλος του μήνα, αναμένεται να ξεκινήσουν και τα Ποινικά Δικαστήρια.

  Επαναλαμβάνω, ότι πρέπει να προβλέψουμε πολλές δικονομικές διαδικασίες για να μην υπάρχει πρόβλημα και να προφυλαχθούν τα συνταγματικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.

  Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα

  Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό

  Live: Ο παγκόσμιος χάρτης εξάπλωσης της πανδημίας

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Διάβημα της Ελλάδας στην Τουρκία – Κλήθηκε στο ΥΠΕΞ ο Τούρκος πρέσβυς

  Στο υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο Πρέσβυς της Τουρκίας στη χώρα μας. Του επιδόθηκε διάβημα με αφορμή τη δημοσίευση στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σειράς αιτήσεων...

  Ολλανδικό περιοδικό αποκαλεί “τεμπέληδες” τους Έλληνες

  Σάλος έχει προκληθεί με το εξώφυλλο του ολλανδικού περιοδικού “Elsevier” με τίτλο “Ούτε ένα ευρώ στη Νότια Ευρώπη“ αποκαλώντας τεμπέληδες τους Έλληνες. Στο εξώφυλλο του...

  Κορωνοϊός: Πέντε νέα κρούσματα στην Κύπρο

  Πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κύπρο. Σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Κυπριακού υπουργείου Υγείας, από σύνολο 1504 εργαστηριακών...

  Ανένδοτος ο Χαλίφα Χαφτάρ για κατάπαυση του πυρός στην Λιβύη

  Μετά από πάνω από ένα χρόνο επιθέσεων κατά της κυβέρνησης της Λιβύης, ο πολέμαρχος Χαλίφα Χαφτάρ δεν δείχνει καμία «ευελίξία» να επιτευχθεί κατάπαυση του...

  Και τον Ιούνιο η προληπτική καραντίνα για τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στην Ελλάδα – Οι Εξαιρέσεις

  Και για τον Ιούνιο ισχύει η προληπτική καραντίνα για τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στην Ελλάδα. Παράλληλα συνεχίζει να ισχύει η απαγόρευση εισόδου σε μη...