16:42 Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Καύσωνας: Πάνω από 40 βαθμούς κελσίου σε 143 περιοχές - Που έφτασε 46.3

Καύσωνας: Πάνω από 40 βαθμούς κελσίου σε 143 περιοχές - Που έφτασε 46.3

Καύσωνας: Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών και την ανάλυση των Παπαβασιλείου, Λαγουβάρδου 143 περιοχές της Ελλάδας είχαν θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών.Ακραίος καύσωνας πλήττει την Ελλάδα. 143 περιοχές της Ελλάδας είχαν πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου. Τι έδειξαν τα στοιχεία του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στο «κόκκινο» η χώρα και σήμερα Δευτέρα λόγω του ιστορικού καύσωνα του Αυγούστου με το θερμόμετρο να σπάει όλα τα ρεκόρ.

Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών και την ανάλυση των Παπαβασιλείου, Λαγουβάρδου 143 περιοχές της Ελλάδας είχαν θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών.

Ειδικότερα, «σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr ο υδράργυρος έφτασε ή ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου σε 143 σταθμούς, τους 43 βαθμούς Κελσίου σε 22 σταθμούς, ενώ η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία ήταν 46.3 βαθμοί Κελσίου στη Μακρακώμη, Φθιώτιδας. Η καταγραφή αυτή αποτελεί και την μεγαλύτερη θερμοκρασία που έχει καταγράψει ιστορικά το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Οι περιοχές όπου καταγράφηκαν οι οκτώ υψηλότερες μέγιστες παρουσιάζονται στον πίνακα που ακολουθεί.

Σύμφωνα με τον Κώστα Λαγουβάρδο και αύριο Τρίτη έως και την Πέμπτη θα έχουμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ενώ την Παρασκευή από τα ΒΔ της χώρας θα ξεκινήσει η ύφεση του καύσωνα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το προηγούμενο ρεκόρ θερμοκρασίας που είχε καταγράψει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ήταν πριν από λίγα χρόνια στις Μοίρες Ηρακλείου με 45,9.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας