15:38 Τρίτη 23 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Καυστικά σχόλια της Daily Mail για τους Κλούνεϊ και τα γλυπτά του Παρθενώνα

Καυστικά σχόλια της Daily Mail για τους Κλούνεϊ και τα γλυπτά του Παρθενώνα

Ο Ρόμπερτ Χάρντμαν της Daily Mail δεν άφησε ασχολίαστη την επίσκεψη της συζύγου του Τζορτζ Κλούνεϊ, Αμάλ Αλαμουντίν, στην Αθήνα και τη συνάντησή της με στελέχη της κυβέρνησης, σχετικά με την υπόθεση της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα.

Σε άρθρο του με τίτλο: «Ο κύριος και κυρία Κλούνεϊ ας συνεχίζουν να ποζάρουν για το Hello! και να σταματήσουν να κλωτσούν τη Βρετανία με τα Ελγίνεια», ο Βρετανός δημοσιογράφος σχολίασε καυστικά τις κινήσεις του ζεύγους Κλούνεϊ, όσον αφορά την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

«Βλέποντας το μιντιακό τσίρκο που στήθηκε έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στο κέντρο της Αθήνας, θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει ότι κάποιος παγκόσμιος ηγέτης βρίσκεται στην πόλη ή ότι οι ντόπιοι επαναστάτες ετοιμάζονται για μια νέα επίθεση στο ελληνικό κοινοβούλιο», σχολίασε ο δημοσιογράφος. «Αλλά δεν έχει πορείες στην Αθήνα αυτήν την εβδομάδα. Και οι παγκόσμιοι ηγέτες δε συχνάζουν στην Ελλάδα τώρα που είναι η οικονομική αποτυχία της Ευρώπης. Φωτογράφοι και κάμερες περιμένουν μια ομάδα Λονδρέζων νομικών και βασικά μία, την πιο νέα του δικηγορικού γραφείου. Φρέσκια από το γάμο της στη Βενετία, η κυρία Τζορτζ Κλούνεϊ προσελήφθη από την ελληνική κυβέρνηση για να κάνει αυτό που κάνουν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις όταν τα βρίσκουν σκούρα: να διεκδικήσει πίσω τα Ελγίνεια Μάρμαρα».

Κατά την άποψη του κυρίου Χάρντμαν, στόχος της ελληνικής κυβέρνησης με αυτήν την εκστρατεία, την οποία η πολιτική ηγεσία γνωρίζει ότι θα στηρίξει η ελίτ των Βρετανών φιλελευθέρων, καθώς την θεωρούν πολύ «επίκαιρη και τρέντι», είναι να φέρουν ψήφους στους ίδιους, οι οποίοι φροντίζουν να αναγάγουν τη διεκδίκηση σε θέμα υψίστης εθνικής περηφάνιας.

«Και ποια πιο τρέντι από τη νεόνυμφη Αλαμουντίν […] Μέχρι τη δεκαετία του ’80 κανείς στην Ελλάδα δεν έδινε σημασία για το πού βρίσκονται τα 2.500 ετών αετώματα, τα οποία έσωσε από το χάος της Οθωμανικής Κατοχής ο Λόρδος Έλγιν τον 19ο αιώνα […] Κάποιοι στη Βρετανία θεωρούν τα Μάρμαρα σύμβολο του επαίσχυντου ιμπεριαλιστικού παρελθόντος. Αριστεροί και καλλιτέχνες, από τον Νίλ Κίνοκ στον Στίβεν Φράι, έχουν πρωτοστατήσει στον αγώνα επιστροφής των Μαρμάρων».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας