20:38 Τρίτη 24 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Καυστικός ο Αρχιμανδρίτης Ρωμανός για αρνητές και ιερείς που δεν τηρούν τα μέτρα

Καυστικός ο Αρχιμανδρίτης Ρωμανός για αρνητές και ιερείς που δεν τηρούν τα μέτρα

Ιδιαίτερα καυστικός είναι ο Αρχιμανδρίτης  Ρωμανός , κατά κόσμον Ηλίας Αναστασιάδης της Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου ,για αρνητές και ιερείς που δεν τηρούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό. Ο ίδιος ανάρτησε ένα μήνυμα προτροπή προς όλους όσοι αρνούνται τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού και τα μέτρα αυτοπροστασίας στο facebook.Στην ανάρτησή του συμπεριέλαβε ένα σκίτσο με πρωταγωνιστή μια φιγούρα, τον Τάκη στην οποία επισημαίνονται τα εξής:

“Αυτός είναι ο Τάκης. Ο Τάκης δεν φοράει μάσκα επειδή είναι φασιστική. Θέλει να γυρίζει ελεύθερα και το κράτος να έχει 50.000 ΜΕΘ. Αυτός άλλωστε δεν αρρωσταίνει επειδή πίνει τσίπουρο. Δεν θα κάνει εμβόλιο γιατί δεν ξέρει τι έχει μέσα, λες και αν του πουν τι έχει θα καταλάβει …. Μην γίνεσαι σαν τον Τάκη”.

Ο αρχιμανδρίτης  στις αναρτήσεις του είναι ιδιαίτερα καυστικός απέναντι στους αρνητές ,ιδιαίτερα τους ιερωμένους

Αναφέρει μεταξύ άλλων:”Σύμφωνα με πληροφορίες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ότι σέβεται τις αποφάσεις του κράτους αλλά πρακτικά δε μπορεί να τις εφαρμόσει.”
Αλίμονο, εάν αυτή είναι η διατύπωση… Το ίδιο μπορούν να ισχυριστούν όλοι οι επαγγελματίες που είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν μέτρα αποκλεισμού των ανεμβολίαστων… Για μία ακόμη φορά η Εκκλησία εμφανίζεται κατώτερη των προσδοκιών και των περιστάσεων. Όπως από την πρώτη στιγμή της πανδημίας που ανάγκασε τον Πρωθυπουργό να κλείσει τους ναούς με ένα tweet.
Εάν η Πολιτεία υποχρεωθεί να κλείσει ξανά τους χώρους λατρείας, η ευθύνη θα βαρύνει αποκλειστικά την Εκκλησία. Καθαρές κουβέντες.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΟΔΥ ανακοίνωση: Λάθος οι χθεσινοί θάνατοι – Ήταν 112 και όχι 105

500.000 ραντεβού για εμβολιασμό σε έναν μόνο μήνα, 25.000 μόνο χθες

 


Σε πιο πρόσφατη ανάρτηση του ο αρχιμανδρίτης παρουσιάζει ένα απόσπασμα από συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου στον ΣΚΑΙ για τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται μόνο στους πιστούς ,που εισέρχονται στους ναούς χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά, όχι στους ιερείς:

Αναφέρει: “Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Πρόστιμα μόνο στους πολίτες-πιστούς που εισέρχονται στους ναούς χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά, όχι στους ιερείς. Οι ιερείς δεν είναι ιδιοκτήτες των ναών.
Σωστό. Τους αρνητές ιερείς πρέπει να τους περιορίσει-παιδαγωγήσει η Εκκλησία, όχι το Κράτος. Δεν θα κάνει το Κράτος τη δουλειά της Εκκλησίας, για να μπορούν κάποιοι Ιεράρχες να το παίζουν και έτσι και γιουβέτσι, κρυπτόμενοι πίσω από τον “Καίσαρα”..”

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας