19:30 Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Ο Ερντογάν προεκλογικά χαρίζει χρέη για να ανέβει στις δημοσκοπήσεις

Ο Ερντογάν προεκλογικά χαρίζει χρέη για να ανέβει στις δημοσκοπήσεις

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξακολουθεί να μοιράζει αφειδώς προεκλογικά δώρα, σε μία προσπάθεια να συσπειρώσει τη μεσαία τάξη, εν όψει των εκλογών της 14ης Μαϊου. Νέα του υπόσχεση εις βάρος της «πληγωμένης» οικονομίας, να αναδιαρθρώσει τα χρέη των ιδιωτών προς το δημόσιο.

Το κυβερνών Κόμμα ΑΚΡ της Τουρκίας ετοιμάζει σχέδιο νόμου για να επιτρέψει σε ανθρώπους και εταιρείες να αναδιαρθρώσουν τα χρέη τους προς το δημόσιο, δήλωσε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν τη Δευτέρα (23/1), ένα από τα εντυπωσιακά μέτρα που υποσχέθηκε πριν από τις εκλογές.

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ


Οι αλλαγές θα άρουν τα τέλη καθυστερημένης πληρωμής που προκύπτουν για απλήρωτους φορολογικούς λογαριασμούς, χρέη κοινωνικής ασφάλισης και άλλες υποχρεώσεις, δήλωσε ο Ερντογάν μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Θα επιτρέψουν επίσης σε ιδιώτες και εταιρείες να πληρώσουν τις εκκρεμείς οφειλές σε δόσεις μετά την αναδιάρθρωση με ένα συγκεκριμένο επιτόκιο, πρόσθεσε.

«Χαρίζουμε χρέη στην εφορία που δεν ξεπερνούσαν τις 2.000 λίρες (98 ευρώ) στις 31 Δεκεμβρίου 2022», είπε ο Ερντογάν σε τηλεοπτικό του μήνυμα μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου τη Δευτέρα. Το νομοσχέδιο, πρόσθεσε, θα περιλαμβάνει ακόμη πρόστιμα από τροχαίες παραβάσεις και από άλλους φορείς του Δημοσίου.

 

«Ετοιμάζουμε ένα σχέδιο νόμου που θα αναδιαρθρώσει τις δημόσιες απαιτήσεις ιδρυμάτων όπως εφορίες, τελωνεία, φορείς κοινωνικής ασφάλισης, δήμους», είπε ο Ερντογάν, προσθέτοντας οτι περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Οικονομικών. Η ανακοίνωση έρχεται καθώς ο πρόεδρος Ερντογάν αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση για την 20ετή διακυβέρνησή του στις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν στις 14 Μαΐου.

Ενώ ο Ερντογάν παραμένει ο πιο δημοφιλής πολιτικός της Τουρκίας, το κόμμα του έχει χάσει την υποστήριξη των φτωχών, που παραδοσιακά ήταν οι πιο σταθεροί οπαδοί του. Η Τουρκία παρείχε ήδη φορολογικές ελαφρύνσεις 16 δισ. δολαρίων πέρυσι, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Νουρεντίν Νεμπάτι. Η Τουρκία αντιμετωπίζει μια από τις μεγαλύτερες πληθωριστικές κρίσεις στον κόσμο, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να αυξάνεται κατά 84,39% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο.

 

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας