12:15 Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Και νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού εμφανίστηκε στη Νιγηρία

Και νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού εμφανίστηκε  στη Νιγηρία

Μια νέα παραλλαγή του κορωνοϊού εμφανίστηκε  στη Νιγηρία όπως γνωστοποίησε ο επικεφαλής του Αφρικανικού Οργανισμού ελέγχου της νόσου κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι  για το γεγονός «απαιτείται περισσότερη έρευνα».

«Είναι ένα ξεχωριστό στέλεχος από τα στελέχη που εμφανίστηκαν στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική», δήλωσε ο Τζον Νκένγκασονγκ, διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στην Αφρική σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου από την Αντίς Αμπέμπα.

Υπενθυμίζεται ότι Βρετανία και Νότια Αφρική ανακοίνωσαν πως εντόπισαν νέες μεταλλάξεις του ιού SARS-CoV-2, οι οποίες πιθανότατα είναι πιο μεταδοτικές, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ντόμινο εξελίξεων με νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και «αναταράξεις» στις αγορές.

«Αυτό που βλέπουμε στη Νιγηρία, και αυτό βασίζεται σε πολύ περιορισμένα δεδομένα ακόμα, έχει τη μετάλλαξη 501», πρόσθεσε ο Νκένγκασονγκ, αναφερόμενος στην παραλλαγή με την ονομασία 501.V2 που ταυτοποιήθηκε στη Νότια Αφρική.

Το CDC της Νιγηρίας και το Αφρικανικό Κέντρο Αριστείας για τη Γονιδιωματική των Λοιμωδών Νόσων στη Νιγηρία αναμένεται πάντως να μελετήσουν περισσότερα δείγματα, σύμφωνα με τον Νκένγκασονγκ.

Διαβάστε επίσης 

Γερμανία: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού

Κορωνοϊός: Παρατείνεται μέχρι 30/12 το lockdown σε Δυτική Αττική και Κοζάνη

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

              

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας