Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι της Καλαμπάκας, καθώς η γέφυρα της Διάβας παραμένει κλειστή, 18 μήνες μετά τις πλημμύρες που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel.
Καθημερινά, επαγγελματίες, κάτοικοι και επισκέπτες αναγκάζονται είτε να οδηγούν την τριπλάσια απόσταση από έναν επικίνδυνο επαρχιακό δρόμο με στροφές και ανεπαρκή φωτισμό, είτε να παρκάρουν στη μία άκρη της γέφυρας, προκειμένου να τη διασχίσουν πεζή για να φτάσουν στην Καλαμπάκα.
Μάλιστα, τη γέφυρα, η οποία φαίνεται να «κρέμεται από μία κλωστή» τη χρησιμοποιούν καθημερινά και πολλοί μαθητές.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, 18 μήνες μετά την κακοκαιρία που προκάλεσε καταστροφές στην περιοχή, οι κάτοικοι, οι οποίοι αναγκάζονται να ακολουθήσουν μία επικίνδυνη διαδρομή, νιώθουν εγκαταλελειμμένοι, καθώς ακόμα και σήμερα, δεν έχουν καμία ενημέρωση από τις αρμόδιες Αρχές για το τι μέλλει γενέσθαι με τη γέφυρα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στεγαστική κρίση: Πρωταθλήτρια στα ενοίκια η Ελλάδα – Πάνω από 30% η αύξηση από το 2020