Ως βεβιασμένες χαρακτηρίζονται από έγκυρες Ιατροδικαστικές πηγές οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε ότι αφορά τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις του Βασίλη Καλογήρου που δήθεν εμφανίζουν τις κακώσεις στο πρόσωπο και το σώμα ως μεταθανάτιες.
του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ
Όπως προκύπτει από αξιόπιστες πηγές με γνώση της έρευνας αλλά και της πορείας των ιστοπαθολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτά που παρουσιάζονται ως μεταθανάτια ευρήματα να αφορούν κυρίως το χέρι το οποίο ως γνωστόν -όπως και το κεφάλι- ήταν φαγωμένο από ζώα ή και πτηνά. «Αυτή τη στιγμή όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά» αναφέρει συγκεκριμένη πηγή που γνωρίζει όσο κανείς άλλος λεπτομέρειες της υπόθεσης.
Ειδικές χρώσεις για το υοειδές οστό
Το βάρος των ερευνητών πέφτει κυρίως στο υοειδές οστό. Αυτό το οποίο θέλουν να αποσαφηνίσουν είναι εάν οι κακώσεις είναι προθανάτιες ή μεταθανάτιες. Γι αυτό το λόγο προχωρούν σε εκτεταμένες εξετάσεις με ειδικές χρώσεις εκτιμώντας ότι έτσι θα αποκαλυφθεί η αλήθεια. Σημειώνεται ότι όπως έχουμε ήδη αποκαλύψει τα τοξικολογικά αποτελέσματα και τα ιστοπαθολογικά αναμένεται να σταλούν μαζί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας προκειμένου να αξιολογηθούν και να συνεκτιμηθούν. Ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί ο ακριβής χρόνος παράδοσης τους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Δεν είχε υπέρταση αλλά χοληστερίνη
Σε ότι αφορά τις τοξικολογικές εξετάσεις οι ίδιες πηγές διαβεβαίωναν ότι ο Βασίλης Καλογήρου δεν είχε καρδιολογικά προβλήματα (υπέρταση ή αρρυθμίες) αλλά ελαφρώς αυξημένη χοληστερίνη και ως εκ τούτου δικαιολογείται η λήψη στατικών. Αλκοόλη δεν βρέθηκε στο αίμα του (μόλις 0,32) τιμή η οποία είναι απολύτως δικαιολογημένη καθώς το δείγμα είναι μεταθανάτιο.
Δεν γύρισαν οι Ιατροδικαστές το μπατζάκι
Την ίδια στιγμή οι ίδιες πηγές επιβεβαιώνουν πλήρως την αποκάλυψη των «Υποθέσεων» σε ότι αφορά το φωτογραφικό ντοκουμέντο με τη σορό του Βασίλη Καλογήρου στο λόφο του Τυρνάβου όπου αποκαλύπτεται ότι το αριστερό μπατζάκι ήταν γυρισμένο και τραβηγμένο σε απόσταση 30 εκατοστών, το θύλακι της ζώνης σπασμένο και το μπουφάν ανεβασμένο αφήνοντας ακάλυπτη την κοιλιά του εκλιπόντος κατά 20 εκατοστά. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι οι Ιατροδικαστές (Κραββαρίτης, Λεονταρή) που πραγματοποίησαν αυτοψία στο λόφο του θανάτου ουδέποτε σήκωσαν το μπατζάκι ή ανέβασαν το μπουφάν.
Σημειώνεται ότι όταν έφτασαν στο σημείο οι Ιατροδικαστές το μπουφάν ήταν κλειστό όπως αποκαλύπτεται και από τα ντοκουμέντα των Υποθέσεων. Το συγκεκριμένο δεδομένο επιτείνει τα αμείλικτα ερωτήματα για το πώς βρέθηκε η σορός και τα ρούχα του Καλογηρου στη συγκεκριμένη κατάσταση καθώς από τις τελευταίες καταγραφές προκύπτει ότι όταν εξήλθε του σπιτιού του και έκανε τη βόλτα του στην Λάρισα ο 39χρονος άνδρας είχε το παντελόνι του κατεβασμένο.
Περισσότερες αποκαλύψεις στη «Μπαμ στο Ρεπορτάζ» που κυκλοφορεί την Κυριακή
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
- Τα 7 αιτήματα της οικογένειας Καλογήρου μετά τα ντοκουμέντα της εκπομπής “Υποθέσεις”
- “Υποθέσεις”: Νέες δορυφορικές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης που θα φωτίσουν την υπόθεση Καλογήρου