19:00 Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Καλογρίτσας Gate: Deal για να θαφτεί η υπόθεση κατήγγειλε ο μάρτυρας-κλείδι

Καλογρίτσας Gate: Deal για να θαφτεί η υπόθεση κατήγγειλε ο μάρτυρας-κλείδι

Εξελίξεις στο Καλογρίτσας Gate! Συμφωνία κάτω από το τραπέζι μεταξύ του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα και της οικογένειας Χούρι, αλλά και πολιτικό παρασκήνιο προκειμένου να θαφτεί η υπόθεση και να μην υπάρξει ουσιαστική διερεύνηση των όποιων ευθυνών του Νίκου Παππά αλλά και των πρώην ενοίκων του Μεγάρου Μαξίμου, κατήγγειλε κατά την παρουσία του δικαστικές Αρχές ο μάρτυρας-κλειδί, οικονομολόγος Κυριάκος Τόμπρας.

Ο κ. Τόμπρας ο οποίος αποτελεί το πρόσωπο-κλειδί στη δυσώδη υπόθεση την οποία είχε αποκαλύψει η “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” κλήθηκε και κατέθεσε τη Δευτέρα ενώπιον της πταισματοδίκη Αμαρουσίου που διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα κατόπιν εντολής του εισαγγελέα, Κωνσταντίνου Σπυρόπουλου, μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο Χρήστος Καλογρίτσας κατηγορώντας την πρώην κυβέρνηση αλλά και τους μεγιστάνες της CCC ως πρωταγωνιστές στην ιστορία μιντιο-πολιτικής διαπλοκής για να στηθεί και να λειτουργήσει, τον Σεπτέμβριο του 2016, το ελληνικό Αλ Τζαζίρα που θα απηχούσε πλήρως την πολιτική γραμμή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ημέρα είχαν κληθεί να καταθέσουν ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας αλλά και ο στενός του συνεργάτης Χρήστος Νικολάου. Ωστόσο και οι δυο επικαλέσθηκαν την πανδημία του κορωνοϊού καθώς, όπως υποστήριξαν μέσω δικηγόρου στην πταισματοδίκη, βρίσκονται σε αναγκαστική καραντίνα εξαιτίας θετικού κρούσματος που βρέθηκε στα γραφεία της εταιρείας!

Φωνές για deal κάτω από το τραπέζι 

Ο οικονομολόγος κ. Τόμπρας, επικεφαλής του κινήματος “Υπέρβαση” και μάρτυρας-κλειδί στο Καλογρίτσας Gate καθώς είναι ο συντάκτης των διαβόητων email που αντάλλαξαν οι δυο πλευρές (Καλογρίτσας και Χούρι) προκειμένου να μεταφερθεί το ποσό των 3.000.000 ευρώ από τους λογαριασμούς θυγατρικής της CCC σε εκείνους του Τοξότη και από εκεί στη νεοσυσταθείσα εταιρεία Ι. Καλογρίτσας που συμμετείχε στο διαγωνισμό, παρουσιάσθηκε κανονικά στην πταισματοδίκη.

Συνεργάτες του eReportaz που κάλυπταν τη διαδικασία παρατήρησαν ότι οι φωνές του μάρτυρα ακούγονταν μέχρι και τις σκάλες του κτηρίου. Ο κ. Τόμπρας, σε ένα σημείο της κατάθεσης, ακούστηκε, λοιπόν, να διαφωνεί, έντονα, με την πταισματοδίκη σε ότι αφορά το τι ακριβώς θα καταθέσει αλλά και να καταγγέλλει ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ του Καλογρίτσα και των Χούρι προκειμένου να μην τρέξει η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης. Κοινώς ο κ. Τόμπρας αμφισβήτησε ευθέως τον ισχυρισμό των κ.κ. Καλογρίτσα και Νικολάου ότι δεν μπορούν να καταθέσουν λόγω κορωνοϊού. “Δεν καταλαβαίνετε ότι έχει γίνει deal και ότι αυτή η υπόθεση αντί να είναι στη Βουλή, βρίσκετε σε εσάς;”, ακούστηκε να λέει, μεταξύ αλλων. Σύμφωνα με τον οικονομολόγο και πρόσωπο-κλειδί του Καλογρίτσας Gate o φάκελος της δικογραφίας θα έπρεπε ήδη να έχει στη Βουλή εξαιτίας του γεγονότος ότι στο υπόμνημά του ο εργολάβος κατονομάζει το Νίκο Παππά, ως ένα από τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τη συγκεκριμένη ιστορία. “Γιατί δεν έχει σταλεί στη Βουλή; Τι συμβαίνει; Τι κρύβεται από πίσω;”, ακούστηκε να λέει σε έντονο ύφος υποστηρίζοντας ότι υπάρχει και πολιτική συμφωνία προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί εξεταστική επιτροπή. Παράλληλα ο μάρτυρας δήλωσε ότι αισθάνεται απροστάτευτος, με την πταισματοδίκη να αντιτείνει ότι δουλειά της είναι να τον “προστατεύσει”.

Στη συνέχεια ο κ. Τόμπρας επέμεινε στην ένορκη κατάθεση που είχε δώσει σε συμβολαιογράφο και είχε αποκαλύψει το eReportaz μέσω της οποίας ισχυριζόταν ότι τα 3.000.000 ευρώ είχαν δοθεί από τους Χούρι στον Καλογρίτσα ως συμφωνία για να στηθεί το κανάλι και ότι για να δικαιολογηθεί το έμβασμα επινοήθηκε η υπεργολαβία του “Τοξότη” για ένα έργο στην πόλη Σάρτζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Από το περιβάλλον, πάντως, του εργολάβου αρνούνται κατηγορηματικά ότι υπάρχει διάθεση οπισθοχώρησης στον πόλεμο που έχει ανοίξει με την πρώην κυβέρνηση αλλά και τους μεγιστάνες των κατασκευών, υποστηρίζοντας ότι τόσο ο κ. Καλογρίτσας όσο και ο κ. Νικολάου τέθηκαν αναγκαστικά σε καραντίνα λόγω κρούσματος κορωνοϊού. Όπως και να έχει η εξέλιξη της υπόθεσης θα δείξει…

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας