10:55 Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Καλογρίτσας: Ποινική δίωξη στους Χούρι μετά τη μήνυση του εργολάβου

Καλογρίτσας: Ποινική δίωξη στους Χούρι μετά τη μήνυση του εργολάβου

Ο Καλογρίτσας και οι Χούρι! Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα ο οποίος μέσω της εταιρείας του “Τοξότης” είχε μηνύσει τους βαθύπλουτους κατασκευαστές της CCC, οικογένεια Χούρι, για την διαβόητη υπόθεση με τα 3.000.000 ευρώ τα οποία φέρονται να δόθηκαν προκειμένου να συμμετάσχει, κατ’ εντολή της πρώην κυβέρνησης, στον τηλεοπτικό διαγωνισμό-παρωδία του Σεπτεμβρίου του 2016. Σύμφωνα με πληροφορίες του dikastikoreportaz.gr, ο εισαγγελέας ο οποίος χειριζόταν την υπόθεση (Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος), άσκησε δίωξη για τα αδικήματα της απάτης, απάτης επί δικαστηρίω αλλά και της ψευδορκίας (πλημμέλημα).

H συγκεκριμένη εξέλιξη όχι μόνο επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του Καλογρίτσα αλλά δυσχεραίνει έτι περαιτέρω τη θέση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, ο οποίος ως γνωστόν μετά το πέρας της Προανακριτικής παραπέφθηκε για παράβαση καθήκοντος. Και αυτό γιατί η επιχειρηματολογία του κ. Παππά και κατ’ επέκταση ολόκληρου του ΣΥΡΙΖΑ, στηριζόταν στο επιχείρημα όλα αυτά τα είχε “φανταστεί” ο Καλογρίτσας προκειμένου να γλιτώσει την επιστροφή των 3.000.000 ευρώ που ζητούσαν επιτακτικά οι Χούρι.

Μάλιστα τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα φίλια ΜΜΕ “κράδαιναν” την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της Ελβετίας το οποίο δικαίωνε” τους Παλαιστινίους κατασκευαστές και επικυρώθηκε από τα ελληνικά δικαστήρια. Κατά την εισαγγελική κρίση όμως η οποία κατέληξε στην άσκηση δίωξης για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα, τα 3.000.000 ευρώ ουδέποτε δόθηκαν για έργο που ………………………………………………………………………………………………….

Διαβάστε τη συνέχεια στο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας