More

  Καλογρίτσας: To μέγα φιάσκο με τα media και τα 11.300.000€ που εξατμίστηκαν

  Με θαλασσοδάνεια από την Τράπεζα Αττικής και με χρηματοδότηση από την CCC, της οικογένειας Χούρι, επιχειρήθηκε η δημιουργία του SYRIZA Channel από τον Νίκο Παππά, με «μπροστινό» τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα.

  Η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» έχει την τελευταία διετία αποκαλύψει όλο το δύσοσμο παρασκήνιο του 2016 και την αποτυχημένη επιχείρηση άλωσης των Media από την περίκλειστη ομάδα του Μαξίμου και η μήνυση Καλογρίτσα κατά της CCC, ήλθε να επιβεβαιώσει τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα μας.

  Τoυ Ειδικού Συνεργάτη

  Πώς ναυάγησε η επένδυση του SYRIZA Channel. Το σχέδιο Παππά με μπροστινό τον Καλογρίτσα για άλωση των ΜΜΕ και τα θαλασσοδάνεια από την Τράπεζα Αττικής. Πόσα χρήματα δόθηκαν για τη δημιουργία του site και την έκδοση της Documento

  Παράλληλα, η ανακίνηση της υπόθεσης έφερε ξανά στο προσκήνιο τον τρόπο με τον οποίο δανειοδοτούσε επί ΣΥΡΙΖΑ η Τράπεζα Αττικής «φίλους της κυβέρνησης», με τις σκιές να πέφτουν και στον υφιστάμενο CEO Θόδωρο Πανταλάκη.

  Ωστόσο, όσο εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως ο Χρήστος Καλογρίτσας δανειοδοτήθηκε πλουσιοπάροχα από την Τράπεζα Αττικής και έλαβε χρηματοδότηση γέφυρα από την CCC για να φτιάξει κανάλι, άλλο τόσο εντυπωσιακό είναι πως μέσα σε έξι μήνες, μεταξύ 28-9-2016 και 30-032017 τα 9,54 εκατ. ευρώ από τα 11,3 εκατ. ευρώ που είχε μαζέψει για τον σκοπό αυτό η «Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας AE» – η οποία διεκδικούσε μια από τις τηλεοπτικές άδειες- «εξατμίσθηκαν» χωρίς να επιτελεσθεί ο σκοπός αυτός.

  MEDIA DOC ΑΕ

  ΚαλογρίτσαςΜέρος των χρημάτων αυτών κατευθύνθηκε για τη δημιουργία του site και της εφημερίδας Documento (ενδιάμεσα η «Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας AE» μετονομάσθηκε σε «MEDIA DOC ΑΕ»), εγχείρημα ωστόσο που ο Καλογρίτσας εγκατέλειψε τον Ιανουάριο του 2017, με αποτέλεσμα η εφημερίδα να εκδοθεί από την «DOCUMENTO MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.» του Κώστα Βαξεβάνη, τον Μάρτιο του 2017.

  Αυτή η εκδοτική προσπάθεια χρηματοδοτήθηκε αρχικά από τα δανεικά της Τράπεζας Αττικής. Όταν το τηλεοπτικό όνειρο του Καλογρίτσα ναυάγησε και μετά την επιστροφή της εγγυητικής κατόπιν της απόφασης του ΣτΕ που έκρινε άκυρο το διαγωνισμό για τις άδειες, εκείνος ισχυρίζεται ότι με προτροπή White House έριξε σχεδόν όλα τα λεφτά (για την ακρίβεια 2.650.000 ευρώ) στη MEDIA DOC AE. Μάλιστα σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο Χρήστος Καλογρίτσας αναφέρεται σε στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν “που και με υποδείξεις ποιων διατέθηκαν τα κεφάλαια εκατομμυρίων ευρώ προς προώθηση και προσαύξηση της αξίας εντύπου φίλα διακείμενου στην κατά τον οικείο χρόνο Κυβέρνηση”, δείχνοντας το Documento.

  Υπενθυμίζεται ότι τα χρήματα των Χούρι ανακτήθηκαν στις 19 Ιανουαρίου 2017 και αφού είχε προηγηθεί η προσφυγή της εταιρείας του Καλογρίτσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας. ΗMEDIA DOC (πρώην «Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας AE») δεν ευημέρησε. Κατέθεσε στις 24/10/2019 αίτηση πτώχευσηςενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ζητώντας να κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης με ημέρα παύσης πληρωμών την 30η Οκτωβρίου 2018.Πάντως, κανείς έως σήμερα δεν γνωρίζει πού δαπανήθηκαν μεταξύ 1-4-2017 και 30-10-2018 τα εναπομείναντα 1,76 εκατ. ευρώ που είχαν παραμείνει στα ταμεία της και τα οποία προέρχονταν από δανεισμό των επιχειρήσεων Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής, αλλά και από τη χρηματοδότηση της CCC.

  ΠΏΣ «ΠΡΟΙΚΟΔΟΤΉΘΉΚΕ»

  Το ποσό των 11,3 εκατ. ευρώ για την διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας συγκεντρώθηκε από το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με τον Χρήστο Καλογρίτσα μέσα σε 60 ημέρες.

  Αρχικά στις 29 Ιουνίου 2016 η τότε επιτροπή δανειοδοτήσεων της Τράπεζας Αττικής ενέκρινε συνολικά δάνεια ύψους 15 εκατ. ευρώ στις εταιρείες συμφερόντων Καλογρίτσα, «ΤΟΞΟΤΗΣ» και «ΝΙΚΗ», με την πρώτη να λαμβάνει 9 εκατ. ευρώ και τη δεύτερη 6 εκατ. ευρώ, αν και δεν διέθεταν το πιστωτικό προφίλ και τη φερεγγυότητα που θα δικαιολογούσε κάτι τέτοιο. Τα 8 εκατ. ευρώ από τα δάνεια αυτά κατευθύνθηκαν για να συσταθεί στις 10-8-2016 η «Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας AE», με σκοπό τη διαχείριση τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών και την έκδοση εφημερίδων. Αποτέλεσαν, δε, το αρχικό μετοχικό της κεφάλαιο. Αυτό το κεφάλαιο αυξήθηκε κατά 3,3 εκατ. ευρώ στις 29-8-2016 με τα χρήματα που έλαβε ο «Τοξότης» από την εικονική σύμβαση (για την κατασκευή ενός mall στην περιοχή Αλ Ζαχίτ των Εμιράτων) που συνομολόγησε με την CCC. Τα 3 εκατ. ευρώ της CCC κατατέθηκαν στις 298-2016 στον λογαριασμό του Τοξότη στην Τράπεζα Αττικής, με αποστολέα την Consultants Construction Engineering Products, θυγατρική της CCC με έδρα το ΑμπουΝτάμπι. Το δε έμβασμα έγινε μέσω της HSBC Αμπου Ντάμπι.Αν και ο εσωτερικός έλεγχος και η κανονιστική συμμόρφωση της Τράπεζας Αττικής έπρεπε να βαρέσουν «συναγερμό» για το συγκεκριμένο έμβασμα, ωστόσο δεν το έπραξαν.

  Αξίζει να σημειωθεί πως εκείνη την περίοδο που η Τράπεζα Αττικής είχε μετατραπεί σε όχημα εξυπηρέτησης των συμφερόντων του ΣΥΡΙΖΑ ήταν παράλληλα και ακέφαλη. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Αττικής, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, είχε εξωθηθεί σε παραίτηση στις 26/07/2016 μετά από πιέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος για κακώς κείμενα εντός του ιδρύματος και ακόμη δεν είχε τοποθετηθεί νέοςCEO. Αυτό συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2016 οπότε ανέλαβε νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Θεόδωρος Πανταλάκης, με τις καταγγελίες ωστόσο να συνεχίζονται λίγο αργότερα και για αυτόν, καθώς αύξησε το πιστωτικό όριο του ομίλου Καλογρίτσα κατά 5 εκατ. ευρώαντί να κλείσει τις στρόφιγγες στον πιστοληπτικά μη φερέγγυο επιχειρηματία.

  Στις 10-8-2016 συστάθηκε η «Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας AE» με μετοχικό κεφάλαιο 8 εκατ. ευρώ. Στις 29-08-2016 αποφασίσθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ύψους 3,3 εκατ. ευρώ. Με την από 28-9-2016 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας το μετοχικόκεφάλαιο, το οποίο είχε ανέλθει σε 11,3 εκατ. ευρώ μειώθηκε κατά 3 εκατ. ευρώ με επιστροφή μετρητών στο μοναδικό μέτοχο. Με την από 4-11-2016 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας το μετοχικόκεφάλαιο, μειώθηκε κατά 1 εκατ. ευρώ ξανά με επιστροφή μετρητών στο μοναδικό μέτοχο και διαμορφώθηκε σε 7,3 εκατ. ευρώ.

  ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

  Με την από 14-11-2016 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας το μετοχικό της κεφάλαιο της MEDIA DOC ΑΕ μειώθηκε κατά 2,3 εκατ. ευρώ με επιστροφή μετρητών στο μοναδικό μέτοχο και υποχώρησε στα 5 εκατ. ευρώ. Με την από 19-01-2017 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας μειώθηκε κατά 3 εκατ. ευρώ με επιστροφή μετρητών στο μοναδικό μέτοχο και υποχώρησε στα 2 εκατ. ευρώ. Με την από 30-03-2017 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, το μετοχικό κεφάλαιο μειώθηκε κατά 240.000 με επιστροφή μετρητών στο μοναδικό μέτοχο και υποχώρησε στο 1,76 εκατ. ευρώ.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  White House: Οι πλούσιοι «γαμπροί» που έψαχναν για τον Καλογρίτσα. Τα ραντεβού με Κυριακού, Κοντομηνά, Σαββίδη και Μαρινάκη

  Oι εικονικές συµβάσεις, τα εµβάσµατα και η αλληλογραφία για να στηθεί το SYRIZA Channel

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Κορωνοϊός: Πάνω από 20 εκατομμύρια τα κρούσματα παγκοσμίως

  Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού ξεπέρασαν σήμερα τα 20 εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, με τα μισά...

  Ανακοίνωσε Τσιμίκα η Λίβερπουλ

  Ο Κώστας Τσιμίκας μετακομίζει οριστικά στο Μέρσεϊσαϊντ, αφού η Λίβερπουλ ανακοίνωσε την απόκτησή του. Η πρωταθλήτρια Αγγλίας ανακοίνωσε την απόκτησή του 24χρονου αριστερού μπακ που...

  Ο µεγαλειότατος είναι γυµνός

  Ο τέως, Χουάν Κάρλος (ετών 82), αυτοεξορίστηκε στον Αγιο ∆οµίνικο, υπό το βάρος της µίζας ΖΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ - παρέα με τα εκατομμύρια που φαίνεται...

  Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Τουρκία να σταματήσει άμεσα τις ερευνητικές δραστηριότητες του «Ορούτς Ρέις» στην Αν. Μεσόγειο

  Να σταματήσει άμεσα τις ερευνητικές δραστηριότητες του «Ορούτς Ρέις» στην Ανατολική Μεσόγειο, καλεί την Άγκυρα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και εκφράζει για μια ακόμα φορά...

  Ο Ιβάν ο τροµερός σε business & λουκέτα

  ΓΙΑ «ΝΤΑΜΠΛ στην ανάπτυξη» έγραφε στις 26 Ιανουαρίου 2020 το «Έθνος» σε μία αγιογραφία του Ιβάν Σαββίδη. Τότε που αγνοούσαν όλοι και τις επιπτώσεις...