8:58 Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Καλογρίτσας-Χούρι: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι η White Porscha;

Καλογρίτσας-Χούρι: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι η White Porscha;

Ο Καλογρίτσας, οι Χούρι και ο White Porscha! Στο κάδρο των “εμπλεκομένων” για τα όσα συνέβησαν στην υπόθεση Χρήστου Καλογρίτσα και της οικογένειας Χούρι με φόντο τον τηλεοπτικό διαγωνισμό του 2016 και την οποία αποκάλυψε τον περασμένο Ιανουάριο η “ΜΠΑΜ”, μπαίνει πλέον ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Ένας από τους λόγους είναι ότι ήδη η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της ζητεί από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποσαφηνίσει ποιος είναι η White Porscha! Η ανακοίνωση είναι πολύ προσεκτικά γραμμένη ενώ οδηγεί στο συμπέρασμα ότι στο κυβερνών κόμμα γνωρίζουν -πολύ καλά- την ταυτότητα του συγκεκριμένου προσώπου.

Tην ίδια στιγμή οι πληροφορίες του eReportaz οδηγούν στο ότι ο μυστηριώδης White Porscha ο οποίος αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά την οποία κατέθεσε σήμερα ο Χρήστος Καλογρίτσας για τη γνωστή υπόθεση των 3.000.000 ευρώ, είναι ο πρώην πρωθυπουργός.

Είναι προφανές ότι -προς το παρόν- ούτε η πλευρά Καλογρίτσα, ούτε η πλευρά Χούρι θα επιβεβαιώσουν -για ευνόητους λόγους- την ταυτότητα του White Porscha. Ωστόσο αργά η γρήγορα οι ραγδαίες εξελίξεις και οι νέες αποκαλύψεις θα αναγκάσουν τον πρώην πρωθυπουργό να πάρει σαφή θέση για το ζήτημα το οποίο έχει ανακύψει.

Μέχρι στιγμής από τα όσα ανέφερε ο Χρήστος Καλογρίτσας αλλά και ο μάρτυρας-κλειδί ο οποίος έφερε σε επαφή τα δυο μέρη, οικονομολόγος Κυριάκος Τόμπρας, ενήμεροι για την εικονική σύμβαση μεταξύ της εταιρείας του και της γνωστής οικογένειας των κατασκευαστών ήταν το White House, δηλαδή το Μέγαρο Μαξίμου και ο Νίκος Παππάς, ο οποίος φέρεται να οργάνωσε όλο το project το οποίο αφορούσε επένδυση 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Το email για το “αμόλυντο ον” 

Ωστόσο μετά τη μήνυση Καλογρίτσα στο κάδρο μπήκε και ένα ακόμη πρόσωπο με την κωδική ονομασία White Porscha. Η εμπλοκή του συγκεκριμένου προσώπου προήλθε από την καταγραφή των email που είχε ανταλλάξει ο Κυριάκος Τόμπρας, με τους επικεφαλής της κατασκευαστικής εταιρείας CCC που ανήκει στην οικογένεια Χούρι. Συγκεκριμένα σε e-mail που έστειλε στις 27 Αυγούστου 2016 ο Φουάντ Χούρι στον Χρήστο Καλογρίτσα και κατατίθεται με τη μηνυτήρια έγκληση του κ. Καλογρίτσα, γίνεται αναφορά στον διαβόητο White Porscha. Αναφέρει χαρακτηριστικά ο Φουάντ Χούρι στον Κυριάκο Τόμπρα.

«Η ιδέα δεν είναι άμεσα ή έμμεσα να καταγραφούμε σε μια συναλλαγή χρηματοδότησης, η οποία θα αφήσει ίχνος για την τελική συναλλαγή.
Οι επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος και η White Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των “φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνει σε αυτή τη φόρμουλα…».

Δείτε το email:

white porschaΤι σημαίνει όμως White Porscha στα αραβικά; Σύμφωνα με την επίσημη μετάφραση σημαίνει “άμωμος ύπραξη”, δηλαδή το “αμόλυντο ον”, με λίγα λόγια ο Θεός!

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας