0:27 Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Κάλυμνος: Έκλεισε ναός με ιερέα αρνητή του κορωνοϊού

Κάλυμνος: Έκλεισε ναός με ιερέα αρνητή του κορωνοϊού

Λουκέτο» στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου, στην Κάλυμνο, έβαλε με απόφασή του ο μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας σεβασμιώτατος Παΐσιος, λόγω της παρουσίας ιερέα που είναι αρνητής του κορωνοϊού, τον οποίο και έπαυσε από τα καθήκοντά του για δυο μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας καλούσε τους πιστούς να εισέρχονται στην εκκλησία χωρίς μάσκες, ενώ φέρεται να προέτρεπε τον κόσμο μέσω διαδικτύου να μην τηρεί τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

«Δεν είναι στην πρόθεση μου να κλείνω ναούς και να τιμωρώ κληρικούς, αλλά αναγκάζομαι από τα γεγονότα τα οποία καθημερινώς δημιουργούνται στο χώρο της τοπικής εκκλησίας και προκαλούν τον σκανδαλισμό του ευσεβούς Καλυμνιακού λαού. Ταύτα προς γνώση και συμμόρφωση και άλλων κληρικών που ανθίστανται στους Νόμους της πολιτείας και των δικών μου ταπεινών υποδείξεων», αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης, ενώ ο σεβασμιώτατος Παΐσιος έστειλε στον ιερέα το εξής μήνυμα:

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ως κληρικός της Ιεράς Μητρόπολεως, δημιουργείς πάμπολλα προβλήματα σε μια εποχή όπου δυστυχώς ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκεται επί ποδός, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού».

  • Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για τον φονικό ιό
  • Διαβάστε εδώ όλα τα ιατρικά νέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Ποιες περιοχές προστίθενται στις “κόκκινες” και τα αυστηρά μέτρα που ισχύουν ανά περιοχή

Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας