10:33 Κυριακή 28 Μαΐου 2023
eReportaz

Live:

Κάμερα ελέγχου ταχύτητας με όριο τα 30 χλμ/ώρα έχει μαζέψει 1,8 εκ. ευρώ! - Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι

Κάμερα ελέγχου ταχύτητας με όριο τα 30 χλμ/ώρα έχει μαζέψει 1,8 εκ. ευρώ! - Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι

Είναι στους περισσότερους γνωστό, ότι οι κάμερες ελέγχου της ταχύτητας των οχημάτων δεν λειτουργούν όλο το 24ωρο, αφού η διαχείριση του όγκου των παραβάσεων αλλά και της επιβολής των ποινών είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Ποιες είναι οι ώρες λειτουργίας δεν το ξέρει κανείς, πάρα μόνο ο διοικητής του εκάστοτε τμήματος της Τροχαίας, ο οποίος βγάζει και το πρόγραμμα λειτουργίας.

Έρχεται όμως η Αυστραλία και αλλάζει τα δεδομένα δείχνοντας το δρόμο και στις υπόλοιπες χώρες.

Στο Σίδνεϋ της λοιπόν υπάρχει μια κάμερα η οποία μαζεύει χρήμα 365 μέρες, 24 ώρες, 7 μέρες την εβδομάδα χωρίς σταματημό. Η κάμερα διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα αποθήκευσης και διαχείρισης των δεδομένων, τα οποία στέλνονται μέσω 5G στους servers της Τροχαίας.
Αναμφίβολα η κάμερά αυτή έχει προκαλέσει ταραχή καθώς περισσότεροι από 14.000 οδηγοί έχουν λάβει ειδοποίηση για πρόστιμο υπερβολικής ταχύτητας μέσα σε ένα μήνα. Σημειώστε δε πως το όριο ταχύτητας σε εκείνο το σημείο είναι τα 30 χλμ/ώρα.

Το αποτέλεσμα είνναι να έχουν εισπραχθεί, μόνο από τη συγκεκριμένη κάμερα 1,8 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε διάστημα 7 μηνών…

Οι κάτοικοι της περιοχής, φυσικά έχουν ξεσηκωθεί και απαιτούν κατάργηση ή αλλαγή των ορίων της κάμερας. Οι επικεφαλής του West South Wales αποφάσισαν λοιπόν να παρέμβουν και από την επόμενη χρονιά το όριο ταχύτητας θα ανέβει στα 40 χλμ/ώρα, ενώ μέχρι να γίνει η αλλαγή όσοι περνούν από το σημείο και ξεπερνούν το όριο των 30 χλμ/ώρα, αλλά είναι κάτω από τα 40 χλμ/ώρα θα λαμβάνουν μόνο μια ειδοποίηση και όχι πρόστιμο.

Πηγή: newsauto.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

               

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας