1:02 Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022
eReportaz

Live:

Καντίροφ: Δεν θα γίνει επιστράτευση στην Τσετσενία - Όποιος διαδηλώνει θα στέλνεται στην πρώτη γραμμή

Καντίροφ: Δεν θα γίνει επιστράτευση στην Τσετσενία - Όποιος διαδηλώνει θα στέλνεται στην πρώτη γραμμή

Ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ είπε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί επιστράτευση στη δημοκρατία της Τσετσενίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, η Τσετσενία “υπερέβη την ποσόστωση κινητοποίησης”.

Σύμφωνα με τον Καντίροφ, 20.000 άνθρωποι από την Τσετσενία συμμετείχαν σε εχθροπραξίες κατά τη διάρκεια του πολέμου. Έτσι, η δημοκρατία ξεπέρασε το “σχέδιο” κατά 254%, είπε.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Καντίροφ, οι συγγενείς των γυναικών που προσπάθησαν νωρίτερα να πραγματοποιήσουν αντιπολεμική συγκέντρωση στο Γκρόζνι έχουν ήδη κληθεί και σταλεί στην Ουκρανία. Απείλησε επίσης ότι όποιος πήγαινε στο συλλαλητήριο, ή οι σύζυγοί τους και όλα τα παιδιά τους, θα σταλούν στην πρώτη γραμμή.

Νωρίτερα, ο Καντίροφ ανακοίνωσε ότι οι μαχητές του μεταβαίνουν σε “μια νέα τακτική κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία”.

Ο Καντίροφ διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία θα ανακτήσει τον έλεγχο στην περιοχή του Χαρκόβου και θα φτάσει στην Οδησσό. Παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη από τα ρωσικά στρατεύματα στην κατεύθυνση του Χάρκοβο.

Διαβάστε επίσης

Καντίροφ: Οι ρωσικές δυνάμεις θα καταλάβουν σήμερα τη χαλυβουργία Azovstal

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προήγαγε τον Ραμζάν Καντίροφ σε αντιστράτηγο

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας