7:35 Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

«Καρδιακή ανακοπή» – Έγγραφο ντοκουμέντο για το γηροκομείο στα Χανιά

«Καρδιακή ανακοπή» – Έγγραφο ντοκουμέντο για το γηροκομείο στα Χανιά

Συνταράσσουν οι αποκαλύψεις για το γηροκομείο στα Χανιά και το θάνατο αρκετών τροφίμων με μοναδική αιτία θανάτου την καρδιακή ανακοπή. Οι μαρτυρίες κάποιων που δούλευαν εκεί και αποφάσισαν να μιλήσουν πραγματικά σοκάρουν για όσα φρικτά βίωναν οι ηλικιωμένοι.

Μία από τις δεκάδες ληξιαρχικές πράξεις θανάτου που εκδόθηκαν, με βάση τις ιατρικές γνωματεύσεις από την δομή ηλικιωμένων για την οποία διεξάγεται η έρευνα των Αρχών, φέρνει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα το Parakritika.gr, μαζί με αναφορά του γιου του ηλικιωμένου για το διάστημα που ήταν τρόφιμος ο πατέρας του, μέχρι που κατέληξε.

Το ενδιαφέρον είναι πως ο θάνατος του 90χρονου επήλθε τρία χρόνια πριν, το 2018, εκτός δηλαδή της επίμαχης περιόδου από 1-1-2020 έως τις 13-3-2021 που γίνεται η έρευνα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην ΜΠΑΜ που κυκλοφορεί:” Εγκληματική οργάνωση “Ρασπούτιν”

 

Νέα Αρτάκη: Επεισόδια σε “μαμούθ” κορωνο-πάρτι (ΒΙΝΤΕΟ)


«Βρήκα τον πατέρα μου δεμένο στο καροτσάκι»
Τα όσα είπε ο γιος του ηλικιωμένου που έφυγε από τη ζωή στο Parakritika.gr αποτελούν γροθιά στο στομάχι. «

«Πήγα τον πατέρα μου ο οποίος έπασχε από προχωρημένη άνοια στο συγκεκριμένο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων προκειμένου να έχει μία ιατρική παρακολούθηση και σωστή αντιμετώπιση και διαχείριση του προβλήματος του.

Λόγω οικογενειακών προβλημάτων δεν ήταν εφικτό να παραμείνει στο σπίτι. Όταν πήγαμε εκεί ο πατέρας μου μπορούσε να προχωρήσει με τη βοήθεια ενός περιπατητή η κοινώς “Π”. Από την ημέρα που μπήκε και μετά, ήταν μόνο σε αμαξίδιο.

Πολλές φορές ο πατέρας μου στο σπίτι ήταν ανήσυχος και γι’ αυτό το λόγο με διαβεβαίωσαν ότι εκεί θα το ρύθμιζαν καλά έτσι ώστε να μην έχει αυτή την ανησυχία που προκαλεί αυτή η ασθένεια.

Την επόμενη μέρα που πήγα να τον δω το κεφάλι του είχε φτάσει στο πάτωμα λόγω του ότι του είχαν δώσει ένα XANAX και αυτό τον είχε επηρεάσει πολύ αρνητικά απ’ ότι αντιλαμβάνομαι… Τους επεσήμανα εκείνη τη στιγμή ότι αν ήτανε η ρύθμιση αυτό το πράγμα θα το έκανα και στο σπίτι…

Προχωρώντας στις επόμενες μου επισκέψεις τον αντίκρισα με διαφορετικά ρούχα που δεν αναγνώρισα. Τους διευκρίνισα εκείνη τη στιγμή ότι θέλω τα ρούχα του να είναι τα δικά του και όχι ό,τι βρουν να του το φοράνε όπως και έγινε…

Σε επόμενη επίσκεψη τον βρήκα δεμένο από το στήθος στην πλάτη του αμαξιδίου. Ρώτησα γιατί είναι δεμένος και μου είπαν ότι ήταν ανήσυχος.

Σε άλλη μου επίσκεψη είχε ουρήσει και δεν τον είχαν αλλάξει… Να επισημάνω ότι γενικά ήτανε εμφανώς πιο αδύνατος.

Προέκυψε μία ουρολοίμωξη κατά την οποία ήμουνα σε συνεχή επικοινωνία με τους νοσηλευτές συνταγογραφούσαν τα αντιβιοτικά και είχαμε καθημερινή επικοινωνία.

Εφ’ όσον λοιπόν είχα ενημερωθεί ότι η ουρολοίμωξη πήγαινε προς το καλύτερο, ξαφνικά ένα πρωί χτυπάει το τηλέφωνο και ενημερώνομαι ότι ο πατέρας μου “έφυγε”.

Αιτία θανάτου… καρδιακή ανακοπή… αυτό έγραφε και το πιστοποιητικό θανάτου.

Θα ήθελα να σας επισημάνω σ’ αυτό το σημείο ότι ο πατέρας μου, αν και προχωρημένης ηλικίας, δεν είχε πάρει ουδέποτε φάρμακο για κάποιο πρόβλημα!

Όλες του οι ζωτικές ενδείξεις ήταν πάντα σε λογικά πλαίσια και εξετάσεις του καλές».

Θα καταθέσει στην ασφάλεια Χανίων
Όπως αναφέρει ο κ. Σ.Σ. προτίθεται να καταθέσει στην Ασφάλεια Χανίων, παρά το γεγονός ότι ο θάνατος του πατέρα του είναι σε προγενέστερο χρόνο από αυτό, της έρευνας, καθώς υπάρχει αναστάτωση στην οικογένειά του από όλα όσα έχουν βγει στη δημοσιότητα.

Το Parakritika.gr απευθύνθηκε σε γιατρό των Χανίων, ο οποίος εξήγησε πως είναι πάγια η αναφορά στα πιστοποιητικά της καρδιακής ανακοπής ως αιτία θανάτου.

Ίσως έτσι να εξηγείται ότι η καρδιακή ανακοπή είναι και στους 68 φακέλους που έχουν παραδοθεί προς έρευνα στην Ασφάλεια Χανίων.

“Όταν έχουμε να κάνουμε με παθολογικά αίτια θανάτου, στο πιστοποιητικό αναφέρεται πάντα πρώτα ως αιτία θανάτου η καρδιακή ανακοπή, με την έννοια της διακοπής λειτουργίας της. Κατόπιν αναφέρουμε τις αιτίες που συνέτειναν στο καρδιακό επεισόδιο που επέφερε τον θάνατο. Αυτό ισχύει, επαναλαμβάνω, όταν έχουμε θάνατο από παθολογικά αίτια και όχι από βίαιο γεγονός, εκτός και αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο”, επισημαίνει ο κ. γιατρός.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας