1:45 Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

Καρκίνωμα NUT: Η σπάνια ασθένεια που λύγισε τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη – Ποια όργανα «χτυπάει»

Καρκίνωμα NUT: Η σπάνια ασθένεια που λύγισε τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη – Ποια όργανα «χτυπάει»

Καρκίνωμα NUT: Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος εξηγεί τι είναι αυτή η σπάνια μορφή καρκίνου. Ηείδηση του θανάτου «έσκασε σαν βόμβα» το πρωί της Παρασκευής (14/10). Ο δις αργυρός ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Νικολαΐδης έφυγε από τη ζωή στα 43 του νικημένος από μία σπάνια μορφή καρκίνου το καρκίνωμα NUT.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος με την μετά θάνατον ανάρτησή του που δημοσιεύθηκε λίγο μετά τον θάνατό, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, βασανίστηκε δύο ολόκληρα χρόνια.

Τι είναι όμως το καρκίνωμα NUT

Όπως εξηγεί  ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Βασιλακόπουλος το καρκίνωμα NUT είναι ένας εξαιρετικά σπάνιος κακοήθης όγκος.

«Ουσιαστικά έχει άγνωστη προέλευση, δηλαδή δεν ξέρουμε από πού ξεκινάει» τονίζει ο πνευμονολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. «Εμφανίζεται στα όργανα της μέσης γραμμής των νέων και των παιδιών για αυτό λέγεται και “καρκίνος της μέσης γραμμής“» συμπληρώνει.

«Πρωτοπεριγράφηκε στις αρχές της δεκαετίας του 90′. Είναι ουσιαστικά ένας όγκος που πιάνει τον πνεύμονα, τον υπεζωκότα, που είναι η μεμβράνη που υπάρχει γύρο από τον πνεύμονα, τον θύμο αδένα και την καρδιά και έχει πολλές γενετικές ανωμαλίες» μας εξηγεί ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

newsbeast.gr 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας