(Photo) Καταδικάστηκε για εκβιασμό, αποτάχθηκε από την ΕΛ.ΑΣ αλλά ζητά την ψήφο μας!

(Photo) Καταδικάστηκε για εκβιασμό, αποτάχθηκε από την ΕΛ.ΑΣ αλλά ζητά την ψήφο μας!

Δύο αστυνομικοί που υπηρετούσαν στη Δ/νση Άμεσης Δράσης Αττικής συνελήφθησαν το 2011 από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων! Καταδικάστηκαν για ιδιαίτερα ατιμωτικά αδικήματα και στη συνέχεια αποτάχθηκαν!

Γιατί σας το αναφέρουμε; Διότι ο ένας από τους δύο βάζει φέτος υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος στην Παιανία και μάλιστα με τον συνδυασμό του απερχόμενου δημάρχου και νυν υποψηφίου, Σπύρου Στάμου!

Ο Σπύρος Στάμου

Απ ότι φαίνεται λοιπόν, η αυτοαποκαλούμενη ανεξάρτητη δημοτική παράταξη ’’ Νέα πολιτεία ’’, η οποία ωστόσο φέρεται να έχει τόσο της στήριξη της ΝΔ όσο και τους ΚΙΝΑΛ υιοθετεί νέα ήθη και έθιμα στην πολιτική, καθώς ενθυλακώνει στις τάξεις της πρόσωπα τα οποία έχουν πλούσιο παρελθόν. Ο λόγος για την Αθανάσιο Ντζακώστα, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο και πρώην πλέον αστυνομικό , καθώς αποτάχθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Ο Αθανάσιος Ντζακώστας

 

Τον συνέλαβαν επ΄αυτοφώρο για εκβίαση!

Ο δυο αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης είχαν κατηγορηθεί πριν από 11 χρόνια για εκβίαση από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία από κοινού και κατ΄εξακολούθηση. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της δικογραφίας,  την οποία δημοσιεύει η ’’ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ’’ πρόκειται για τον Αθανάσιο Ντζακώστα και τον Ε.Μ. Δεν γνωρίζουμε αν ο Ε.Μ μετά την επιτυχή καριέρα του στην ΕΛ.ΑΣ θέλησε να μετάσχει και εκείνος στο κοινα. Ας ασχοληθούμε όμως με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβoυλο Παιανίας, τον οποίο ’’βαραίνει’’ το συγκεκριμένο ερώτημα: ’’ Πως γίνεται ένας άνθρωπος με ιστορικό εκβιασμών , καταδίκες και απόταξη από το σώμα να διεκδικεί θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση;’’

Τα κατορθώματα του 2011

Όπως προκύπτει από τα επίσημα δικαστικά έγγραφα, οι δύο αστυνομικοί στη βάρδιά τους, στις 30-3-2008, βρίσκονταν στην Αρτέμιδα Αττικής με το περιπολικό. Ένας πολίτης , ο Α.Μ εκτελούσε οικοδομικές εργασίες στην οικοδομή του, ημέρα Κυριακή όπου απαγορεύονται βάσει νόμου οι εργασίες. Τότε οι αστυνομικοί τον είδαν και κατέβηκαν από το περιπολικό, του είπαν δήθεν ότι έχουν ένταλμα σύλληψης και πως ’’δεν τον συμφέρει να έρθει η πολεοδομία’’.

Τότε ο Α.Μ τους απάντησε πως έχει τα απαραίτητα χαρτιά αλλά εκείνοι του ζήτησαν το ποσό των 200 ευρώ με την απειλή ότι θα τον συλλάβουν. Εκείνη τη στιγμή ο Α.Μ δεν τους έδωσε καθόλου χρήματα γιατί δεν τα είχε και τότε ο αστυνομικός Αθανάσιος Ντζακώστας του ζήτησε την ταυτότητα του , την οποία του είπε πως θα του την έδινε στον ίδιο χώρο , την ίδια μέρα , στις 6 το απόγευμα αφού του έδειχνε την άδεια και του έδινε και το χρηματικό ποσό.

Οι αστυνομικοί ακάθεκτοι πήγαν το ίδιο απόγευμα στην οικοδομή του Α.Μ στις 6, όπως τον είχαν προειδοποιήσει και παρόλο που η αρραβωνιαστικιά του Α.Μ τους έδειξε την άδεια επέμεναν για το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, αλλά έλαβαν μόνο τα 100 και μάλιστα είπαν πως θα επιστρέψουν την Κυριακή για τα υπόλοιπα 100!

Στη συνέχεια όμως ο Α.Μ και η αρραβωνιαστικιά του καταμήνυσαν το περιστατικό στη Δ/ΝΣΗ Εσωτερικών Υποθέσεων όπου προέβησαν και σε διαδικασία αναγνώρισης του Αθανάσιου Ντζακώστα.

Τον επόμενο μήνα, και συγκεκριμένα στις 18/4/2008, οι ίδιοι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια υπηρεσίας, αυτή τη φορά στο Πικέρμι Αττικής, έκαναν έλεγχο σε ένα αυτοκίνητο όπου επέβαιναν τρεις αλλοδαποί και ο ένας εξ αυτών , βουλγάρικης καταγωγής, δεν είχε τα νομιμοποιημένα έγγραφα παραμονής. Τότε ο Αθανάσιος Ντζακώστας ζήτησε από τον οδηγό του οχήματος το ποσό των 300 ευρώ  για να τον αφήσει να φύγει , απειλώντας τον ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προέβαινε στη σύλληψή του. Οι τρεις αλλοδαποί τους έδωσαν το ποσό των 200 ευρώ για να μπορέσουν να φύγουν.

Έναν μήνα αργότερα οι ίδιοι αστυνομικοί, με την πρόφαση ότι όχημα παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη , στο οποίο επέβαιναν δύο Πακιστανοί , τους σταμάτησαν για έλεγχο και ο ένας από αυτούς είχε πλαστό πιστοποιητικό. Αντί λοιπόν ο Αθανάσιος Ντζακώστας να τον οδηγήσει στο τμήμα ζήτησε αρχικά το ποσό των 100 ευρώ και στη συνέχεια άλλα 300 απειλώντας τον με σύλληψη. Τότε ο αστυνομικός άνοιξε  το πορτοφόλι του αλλοδαπού και άρπαξε 87 ευρώ και 40 λεπτά! Στη συνέχεια προέτρεψε τους αλλοδαπούς να φύγουν και να μην αποκαλύψουν τίποτα σε κανέναν.

Σύμφωνα με απόφαση του τριμελούς πλημμελειοδικείου οι δύο αστυνομικοί, Αθανάσιος Ντζακώστας και ο Ε.Μ  κηρύχθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και έξι μηνών για τα παραπάνω αδικήματα χωρίς ελαφρυντικά με εξαγοράσιμη ποινή. Η δικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2014.

Σχόλια