13:17 Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Κατάληψη... και στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ

Κατάληψη... και στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ
Κατάληψη πραγματοποίησαν νωρίτερα μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας ως «ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης» στον συλληφθέντα Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.
Το κείμενο-μήνυμα των αντιεξουσιαστών:
«Επιλέξαμε την Ένωση των δημοσιογράφων, διότι ο ρόλος τους διαχρονικά εξυπηρετεί τα πολιτικά συμφέροντα της εκάστοτε εξουσίας και υπηρετεί την οικονομική ελίτ. Απευθυνόμενοι στην κοινωνία παρουσιάζουν όσους και όσες αντιστέκονται στο καθεστώς ως εχθρούς της. Οι μόνοι εχθροί της κοινωνίας είναι το κράτος και το κεφάλαιο» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση τους.
 
«Τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη στρατηγική δημιουργίας ενός ευρύτερου κλίματος τρομοϋστερίας, που καλλιεργείται από τους αστυνομικούς και δικαστικούς μηχανισμούς του κράτους, με σκοπό την τρομοκράτηση και κατ’ επέκταση αδρανοποίηση της κοινωνίας, έστησαν ένα πλούσιο μιντιακό κατηγορητήριο πριν καν αποδοθούν κατηγορίες εις βάρος του Κωσταντίνου. Για ακόμα μία φορά τα τρομοδικεία ξεκινούν από τα “δελτία των οκτώ”. Χτίζουν το προφίλ του “αδίστακτου τρομοκράτη” για να υπονομεύσουν και να αποπολιτικοποιήσουν τον ένοπλο αγώνα, που αποτελεί ακόμα μια έμπρακτη αμφισβήτηση στο μονοπώλιο της βίας,που θέλει να κατέχει το κράτος. Διαχρονικά και ειδικότερα σε περιόδους κρίσης, η συγκεκριμένη τακτική εξυπηρετεί τη στοχοποίηση όσων αντιστέκονται και τον εκφοβισμό της κοινωνίας, σε μια προσπάθεια πολιτικής οχύρωσης του καθεστώτος.»

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας