9:41 Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Καταγγελία για κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο: Δεν έγινε απολύμανση

Καταγγελία για κρούσμα κορωνοϊού  σε σχολείο: Δεν έγινε απολύμανση

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 162ο Δημοτικού Σχολείου Αθηνών καταγγέλλει ότι μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο σχολείο τους οι αρμόδιοι δεν έχουν προχωρήσει ακόμα σε απολύμανση του σχολείου.

Από την ανακοίνωση του κρούσματος το μόνο που έχει γίνει είναι να κλείσει το συγκεκριμένο τμήμα. Όπως καταγγέλλουν οι γονείς, η δημοτική αρχή αδυνατεί να ανταποκριθεί στο ελάχιστο και να πραγματοποιήσει έγκαιρα την στοιχειώδη απολύμανση, διότι τα κρούσματα στα σχολεία είναι πολλά και ο Δήμος δεν διαθέτει ικανό αριθμό προσωπικού προκειμένου να υπάρξει η κατάλληλη αντιμετώπιση.

Οι γονείς ζητάνε την άμεση απολύμανση και στους κοινόχρηστους χώρους του σχολείου, την πραγματοποίηση δωρεάν τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και καλούν τους γονείς και τους μαθητές στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα γίνει την Πέμπτη 4/2/2021 στα Προπύλαια στις 13:00 μ.μ.

Το κείμενο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
Καταγγελία για μη απολύμανση σχολείου μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα
Οι άμεσα υπεύθυνοι και συγκεκριμένα η Δημοτική αρχή του κ. Μπακογιάννη, η Πολιτική προστασία και το Υπουργείο Παιδείας αρνούνται επιδεικτικά να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα. Μέτρα που και οι επιστήμονες έχουν υποδείξει, ώστε να προληφθεί η διασπορά και να προστατευτεί η δημόσια υγεία. Αποδεικνύεται πως μόνο εμείς οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί μας μαζί με τους μαθητές δίνουμε καθημερινά την μάχη για την ασφάλεια μας .

Μόνοι εμείς, έχουμε ανεχτεί εδώ και ένα χρόνο πια τον εγκλεισμό και κοινωνικό αποκλεισμό μας , την στέρηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας και τις συνέπειες, τόσο τις οικονομικές όσο και τις ψυχολογικές. Όλο αυτό συμβαίνει αποκλειστικά σε βάρος των οικογενειών μας.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν, πως η προστασία της δημόσιας υγείας καθώς και η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση υπολογίζονται ως κόστος και μόνο από την κυβέρνηση, η οποία αρνείται επίμονα να το αναλάβει. Αρνούνται επίμονα να διεξάγουν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ και να μειώσουν τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη. Επίσης, αρνούνται να προσλάβουν εκπαιδευτικούς και το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να ανοιγοκλείνουν τα σχολεία και να βρισκόμαστε συνεχώς υγειονομικά εκτεθειμένοι .

Ακόμα και σήμερα, που ανακοινώθηκε κρούσμα στο σχολείο μας και έκλεισε το ένα τμήμα, ήδη από χθες η δημοτική αρχή αδυνατεί να ανταποκριθεί στο ελάχιστο και να πραγματοποιήσει έγκαιρα την στοιχειώδη απολύμανση. Κι αυτό, καθώς τα κρούσματα στα σχολεία είναι πολλά και ο Δήμος δεν διαθέτει ικανό αριθμό προσωπικού προκειμένου να υπάρξει η κατάλληλη αντιμετώπιση!!!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 162ο Δημοτικού Σχολείου Αθηνών καταγγέλλει το γεγονός και διεκδικεί άμεσα να αναλάβουν οι αρμόδιοι φορείς του Δήμου και της Κυβέρνησης την δική τους ευθύνη.

Εδώ και τώρα ζητάμε

Να γίνει άμεσα η απολύμανση και στους κοινόχρηστους χώρους του σχολείου.

Να πραγματοποιηθούν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ από τον Ε.Ο.Δ.Υ. με ευθύνη του κράτους για την αποφυγή διασποράς του ιού.

Καλούμε τους γονείς και τους μαθητές στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα γίνει την Πέμπτη 4/2/2021 στα Προπύλαια 13:00 μ.μ.

Πηγή: alfavita.gr

Διαβάστε επίσης 

Πέθανε 15χρονη στη Θήβα με συμπτώματα κορωνοϊού

 

Θεσσαλονίκη: Αυξημένο κατά 50% το ιικό φορτίο των λυμάτων στις δύο τελευταίες μετρήσεις

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας