18:06 Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Καταγγελία Παππά από τη Βουλή: Σκόπιμα λάθη στο σύστημα υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Καταγγελία Παππά από τη Βουλή: Σκόπιμα λάθη στο σύστημα υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Σε σκοπιμότητα αποδίδει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς τα λάθη που παρατηρούνται στο σύστημα υποβολής φορολογικών δηλώσεων.

Ειδικότερα απηύθυνε ερώτηση για τα προβλήματα κατά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, «διαδικασία, η οποία ξεκίνησε με καθυστέρηση παρά τις εξαγγελίες του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών», κάνοντας λόγο για «παντελής έλλειψη προετοιμασίας» ζητώντας απάντηση από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Κωστή Χατζηδάκη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «η παντελής έλλειψη προετοιμασίας έχει κάνει άνω κάτω τη διαδικασία και δημιουργεί προβλήματα σε φορολογούμενους, επιχειρήσεις, λογιστές – φοροτέχνες, αλλά και σε εργαζόμενους στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα σκόπιμα λάθη ευνοούν την πρόθεση της κυβέρνησης της ΝΔ για συγκάλυψη ώστε να μην μάθει ο κόσμος μέχρι τις ευρωεκλογές τι έχει να πληρώσει».

Ο κ. Παππάς, αφού επικαλείται τα ζητήματα που θέτει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) και «τα οποία προκύπτουν, μεταξύ άλλων, από τη λανθασμένη ή την ελλιπή υποβολή στοιχείων από φορείς του δημοσίου και τις τράπεζες», ρωτά τον κ. Χατζηδάκη: «Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα επίλυσης των προβλημάτων που έχουν επισημανθεί από την ΠΟΦΕΕ και έχουν παρουσιαστεί κατά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων;

Θα αναλάβουν οι πολιτικοί προϊστάμενοι του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών την ευθύνη για την κατάσταση αποδιοργάνωσης και προχειρότητας ή θα κρυφτούν και πάλι πίσω από τον διοικητή της ΑΑΔΕ και υπηρεσιακούς παράγοντες»;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρυσοχοΐδης για ενδοοικογενειακή βία: Πάντα συνέβαινε, αλλά τώρα αποκαλύπτεται

Μαρινάκης: Η Ελλάδα δεν είναι η πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας