14:22 Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Κατάσταση… FAQ για τον Θανάση Λάλα!

Κατάσταση… FAQ για τον Θανάση Λάλα!

Διασυρμός και έναρξη δικαστικών και οικονομικών προβλημάτων για τον γνωστό δημοσιογράφο Θανάση Λάλα. Η σύλληψή του σε εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, όπου εντοπίστηκε από δικαστικό επιμελητή, είναι μόνο η αρχή, καθώς πλέον ξεκινά η περιπέτεια από την οποία θα απεμπλακεί μόνο αν πληρώσει. Και όπως όλα δείχνουν, έχει να πληρώσει πολλά…

Ο Θανάσης Λάλας φαίνεται πως εδώ και χρόνια κατάφερνε και ξέφευγε από αντίστοιχες επισκέψεις δικαστικών επιμελητών που ίσως να μην ήταν τόσο… επιμελείς στη δουλειά τους. Ενδεχομένως ο γνωστός δημοσιογράφος να τους έπειθε να μην ασχοληθούν μαζί του ή να κρυβόταν καλά, πάντως όπως και να έχει εδώ και πάνω από δέκα χρόνια κυκλοφορούσε άνετος και ωραίος. Αλλά ως γνωστόν, οι… ωραίοι έχουν χρέη.

Την Πέμπτη το απόγευμα, λοιπόν, ένας δαιμόνιος επιμελητής έμαθε πως ο Θ. Λάλας θα παραβρίσκεται στα εγκαίνια της παρουσίασης της νέας σειράς κοσμημάτων του οίκου Βουράκη σε γνωστό εμπορικό κέντρο των βορείων προαστείων. Όταν οι δύο άνδρες βρέθηκαν facetoface, ο επιμελητής του κοινοποίησε τη δικαστική απόφαση κατάσχεσης λόγω χρεών και απαίτησε σωματικό έλεγχο, καθώς σύμφωνα με το νόμο, παράλληλα με την κοινοποίηση, οφείλει να παραχωρήσει όσα χρήματα έχει πάνω του! Ο δημοσιογράφος αρνήθηκε και ο έντονος διαπληκτισμός κατέληξε σε σύλληψη μπροστά στα εμβρόντητα μάτια των παρευρισκόμενων. Αυτός ήταν ο διασυρμός. Τώρα ξεκινούν τα λοιπά…

Η γυναίκα που θα φθάσει στα άκρα

Σε ποιους,όμως, χρωστάει ο Θανάσης Λάλας; Σύμφωνα με την Αδριανή Ζουναλή, «σε όποιον μιλάει ελληνικά!» Η επιχειρηματίας από την Κύπρο, πρώην συνεργάτιδα του Θανάση Λάλα, καθώς μαζί «έχτισαν» το έντυπο FAQ το 2008, μίλησε στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» και δεν δίστασε να εκφράσει την τεράστια ηθική ικανοποίηση για το διασυρμό του Θανάση Λάλα και για το ότι επιτέλους όλη η Ελλάδα μαθαίνει ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που ξέρει να χρωστά στους πάντες:

«Δεν είχα ιδέα ποιος είναι ο Θανάσης Λάλας, αλλά εκείνος έμαθε για μένα και τις οικονομικές μου δυνατότητες και έβαλε δικούς του ανθρώπους και κοινούς μας γνωστούς να με προσεγγίσουν. Εγώ είχα ξεκινήσει την επιχειρηματική μου δραστηριότητα στην Ελλάδα το 1989 με τον GalaxyFM. Ένα ραδιόφωνο που την εποχή εκείνη έκανε τη διαφορά. Σπούδασα στο Λονδίνο, πέρασα από το BBC, απέκτησα τεχνογνωσία και έτσι άνοιξα έναν ραδιοφωνικό σταθμό. Χρόνια αργότερα, με πλησίασε ο Θανάσης Λάλας και μου πρότεινε να φτιάξουμε κάτι μαζί κι έτσι γεννήθηκε το FAQ.
Προφανώς δεν ήμουν υπάλληλός του, όπως ισχυρίζεται, αλλά συνεργάτες. Κάναμε μία επιχειρηματική συνεργασία. Σιγά μην γινόμουν εγώ υπάλληλός του. Σύντομα κατάλαβα πως είναι ανακόλουθος και κοιτούσε μόνο την πάρτη του. Έκανε χλιδάτες διακοπές και μου πρότεινε να καθυστερήσουμε τις πληρωμές. Τότε κατάλαβα πως κάτι δεν πάει καλά και πως είναι απατεώνας.

Μετά τον οικονομικό έλεγχο που διενήργησα και είδα τις ατασθαλίες φυσικά έπαυσα κάθε συνεργασία μαζί του. Μάλλον δεν με ήξερε καλά, δεν είχε ιδέα πόσο πεισματάρα είμαι. Από τότε, πάνω από δέκα χρόνια, τον κυνηγάω και επιτέλους τον έπιασα. Ας λέει ότι θέλει τώρα, πως δήθεν έχει ξεχρεώσει ένα ποσό και τα λοιπά ή πως οι οφειλές δεν είναι προς εμένα, αλλά προς την εταιρεία. Μου χρωστάει 200.000 ευρώ και τώρα αρχίζει το κυνήγι.

Θα τα πάρω όλα! Και ξέρετε κάτι… Έλαβα τόσα μηνύματα τις τελευταίες μέρες από ανθρώπους που επίσης τους χρωστάει που πραγματικά πιστεύω πως το ποσό είναι πολύ μεγαλύτερο. Συμμάχησα με το χρόνο και επιτέλους δικαιώνομαι. Ήξερα πως στο τέλος της ημέρας θα αποκαλυφθεί η αλήθεια και πως όλη η Ελλάδα θα μάθει για το ποιος πραγματικά είναι ο Θανάσης Λάλας, ένας ψεύτης που κάνει κοσμική ζωή με τα λεφτά των άλλων».

 

Τι απαντά ο Θανάσης Λάλας: «Δεν θέλει λεφτά, αλλά τον εξευτελισμό μου»

Μόλις 42.000 ευρώ και μάλιστα όχι προς την Αδριανή Ζουναλή, αλλά προς το ταμείο τής από κοινού επιχείρησης που είχαν το 2008, είναι σύμφωνα με τον Θανάση Λάλα το χρέος του! Ο δημοσιογράφος αρνείται πως υπήρξε διένεξη με τον επιμελητή, αλλά οι δύο άνδρες μήνυσαν ο ένας τον άλλο. Συγκεκριμένα, ο Θ. Λάλας αναφέρει:

«Ουδέποτε προέβαλα οιαδήποτε αντίσταση ή απείθεια ή σε επίθεση κατά του δικαστικού επιμελητή. Αντιθέτως, ο εν λόγω δικαστικός επιμελητής κατά προφανή παραβίαση κάθε έννοιας αναλογικότητας αλλά και σειράς διατάξεων συνταγματικής, υπερνομοθετικής και νομοθετικής ισχύος (άρθρ. 2 παρ. 1, 7 παρ. 2, 25 παρ.3, 106 παρ. 2 Συντάγματος, του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, της ΕΣΔΑ, όπως αυτά συγκεκριμενοποιούνται από τα άρθρ. 257 παρ. 3 ΚΠΔ, 116 και 1047 επ. ΚΠολΔ) εμφανίστηκε συνοδεία αστυνομικών (!) σε δημόσιο χώρο (!) και επιχείρησε να προβεί δημόσια και κοινή θέα σε σωματική έρευνα σε βάρος μου (!) με σκοπό ανεύρεσης χρημάτων που ενδεχόμενα θα είχα στην κατοχή μου στην κοινή θέα των παριστάμενων στο χώρο του εμπορικού κέντρου ατόμων, παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας που απαγορεύει την διενέργεια έρευνας σε κοινή θέα αλλά και δεοντολογίας της ασκήσεως των καθηκόντων του ως δικαστικού επιμελητή, γεγονός για το οποίο έχω προσφύγει στην δικαιοσύνη. Άλλωστε, όπως προκύπτει και από την κοινή λογική, το χρηματικό ποσό, το οποίο είχα πάνω μου και το οποίο δήθεν ήθελε να κατασχέσει ο επιμελητής, δεν επαρκούσε ούτε για τα έξοδα εκτέλεσης. Τούτο καθιστά προφανές, ότι σκοπός των ως άνω ενεργειών δεν ήταν η δήθεν ικανοποίηση κάποιας χρηματικής απαίτησης, αλλά ο δημόσιος εξευτελισμός μου».

Ο Θανάσης Λάλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Υπήρξε διευθυντής και αρχισυντάκτης της ελληνικής εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», δημιούργησε τα ένθετα «Το Άλλο Βήμα», «Βήμα Donna» και «ΒΗΜΑgazino» καθώς και το best seller περιοδικό για νέους «FREE» καθώς και το free press περιοδικό «FAQ». Έχει διευθύνει το περιοδικό Portrait Documentaries. Το 2003 του απενεμήθη το Βραβείο Δημοσιογραφίας «Αλέκος Λιδωρίκης». Υπήρξε παντρεμένος με την ηθοποιό Χρύσα Ρώπα και έπειτα σύντροφος της Άννας Δρούζα. Είναι συγγραφέας συνολικά δέκα βιβλίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνελήφθη ο δημοσιογράφος Θανάσης Λάλας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας