20:10 Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
eReportaz

Live:

Κατάθεση υπομνήματος από τους Νικολόπουλο, Βασιλειάδη και Καραχάλιο στον Ισ. Ντογιάκο για την διερεύνηση ποινικών ευθυνών υπουργών, μελών διοικήσεων, υπευθύνων στον ΟΣΕ ΕΡΓΟΣΕ

Κατάθεση υπομνήματος από τους Νικολόπουλο, Βασιλειάδη και Καραχάλιο στον Ισ. Ντογιάκο για την διερεύνηση ποινικών ευθυνών υπουργών, μελών διοικήσεων, υπευθύνων στον ΟΣΕ ΕΡΓΟΣΕ

Την Τρίτη 27/2/23 στις 9.30 π.μ. κατατίθεται το πολυσέλιδο υπόμνημα -μηνυτήρια αναφορά – των κ.κ. Ν.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, Ν.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ, Ν.ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ προς τον Αξιότιμο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ισίδωρο Ντογιάκο με κοινοποίηση στην Αξιότιμη Ευρωπαϊκή Γενική Εισαγγελέα κ. Λάουρα Κοβέσι για την διερεύνηση ποινικών ευθυνών υπουργών, μελών διοικήσεων κλπ υπευθύνων στον ΟΣΕ ΕΡΓΟΣΕ κ.α.

Μεταξύ άλλων οι τρεις επικεφαλής των αντίστοιχων πολιτικών κομμάτων και σχηματισμών τονίζουν :

Η ανείπωτη τραγωδία με την σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, επιβεβαίωσε, με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, τις διαχρονικές καταγγελίες μου για την καταλήστευση του δημοσίου χρήματος, με τις διάσπαρτες εργολαβίες που δεν ολοκληρώνονται ποτέ και τις απευθείας αναθέσεις, με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων συγκεκριμένων μεγαλοεργολάβων. Πρακτική που ακολουθείται στην Ελλάδα επί δεκαετίες και που μετέτρεψε το σιδηροδρομικό δίκτυο σε ένα απέραντο και αέναο εργοτάξιο, με τα τρένα να κυκλοφορούν χωρίς καμία σύγχρονη προδιαγραφή ασφαλείας, κυριολεκτικά στα «τυφλά».

Σε όλα τα ανωτέρω, δυστυχώς, ο πρώτος εξ ημών έχει προ πολλού αναφερθεί με την ιδιότητα του βουλευτού, καταθέτοντας ένα πλήθος 66 ερωτήσεων κοινοβουλευτικού ελέγχου, με τις οποίες στηλίτευσε την καταλήστευση του δημοσίου χρήματος δια των έργων του ΟΣΕ, καθώς και την απουσία έργων για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των σιδηροδρομικών γραμμών, δεδομένα που οδήγησαν στην εθνική τραγωδία των Τεμπών και τον θάνατο 57 ανθρώπων.

Και καταλήγουν :

Αξιότιμε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κύριε Ισίδωρε Ντογιάκο ,
Αξιότιμη Ευρωπαϊκή Γενική Εισαγγελέα, κυρία Λάουρα Κοβέσι,

Οι αθώες αδικοχαμένες ψυχές πενήντα επτά (57) ανθρώπων, νεαρών στη συντριπτική τους πλειονότητα, απαιτούν ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
Εναπόκειται σε Εσάς να διερευνήσετε εάν τελέσθηκανεγκλήματα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροήν, απιστίας, παράβασης καθήκοντος και από ποιους. Τα στοιχεία που Σας παραθέσαμε φρονούμε πως αποτελούν πλούσιο ανακριτικό υλικό και θα συνδράμουν σημαντικά στο Έργο Σας, προκειμένου οι Πραγματικοί Ένοχοι να υποστούν τις συνέπειες των εγκληματικών πράξεων ή παραλείψεων.

Με Εκτίμηση
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος
Νίκος Α. Βασιλειάδης
Πρόεδρος Ελεύθερης Πατρίδας
Νίκος Δ. Καραχάλιος
Επικεφαλής Ελλήνων Δημοκρατών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σίγουρες οι δεύτερες εκλογές μετά τις ατελείωτες κυβιστήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσκεψη στο υπό αναβάθμιση λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου στα Καμένα Βούρλα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                  

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας