7:18 Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Κατέληξε ο 32χρονος που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα

Κατέληξε ο 32χρονος που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα
  • Σε τραγωδία μετατράπηκε η βόλτα παρέας έξι νεαρών εκδρομέων στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας στα Γρεβενά
  • Ένας 32χρονος σκοτώθηκε καθώς καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα, γλίτωσε ο φίλος του που επίσης παρασύρθηκε, αλλά τραυματίστηκε ελαφρά
  • Γιος γνωστού αγγειοχειρουργού της Αθήνας το θύμα, κλειστό λόγω συντήρησης το χιονοδρομικό κατά τη διάρκεια του δυστυχήματος ισχυρίζεται ο πρόεδρος του κέντρου

Δυστύχημα στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας στα Γρεβενά με θύμα έναν 32χρονο Έλληνα, τον Απόλλωνα Ψαρουδάκη, γιο του Αντώνη Ψαρουδάκη, γνωστού αγγειοχειρουργού των ΑΘηνών. Ο Απόλλωνας εργαζόταν ως μηχανικός στο Λουξεμβούργο και βρισκόταν στην Ελλάδα για τις χειμερινές του διακοπές.

Ο άτυχος Απόλλωνας Ψαρουδάκης

Το χιονοδρομικό κέντρο, λόγω συντήρησης αλλά και κακοκαιρίας ήταν κλειστό και έτσι ο 32χρονος με πέντε ακόμη φίλους του (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες) αποφάσισαν να ανέβουν σε μια παραπλίσια κορυφή, αρχικά για πεζοπορία και στη συνέχεια για να κάνουν snowboard, εάν το επέτρεπαν οι συνθήκες! Ένα μεγάλο κομμάτι χιονιού, ωστόσο, αποκολλήθηκε και δημιουργήθηκε χιονοστιβάδα, η οποία παρέσυρε δύο από τους έξι φίλους. Δυστυχώς για τον τον 32χρονο, η χιονοστιβάδα τον παρέσυρε και χτύπησε πάνω σε ένα δέντρο, το οποίο τον άφησε αναίσθητο με αποτέλεσμα να υποστεί ασφυξία, καθώς δεν είχε τις αισθήσεις του για να απεγκλωβιστεί από το χιόνι. Ο φίλος του στάθηκε τυχερός και δεν χτύπησε πουθενά με αποτέλεσμα να υποστεί απλά κάποιες αμυχές.

Οι άνδρες του χιονοδρομικού κέντρου, αντιλαμβανόμενοι την χιονοστιβάδα ανέβηκαν να δουν εάν είναι όλα καλά στις εγκαταστάσεις του κέντρου που ήταν κλειστό για το κοινό και έκπληκτοι είδαν την παρέα των νεαρών να βρίσκεται στο σημείο με έναν αναίσθητο άνδρα ανάμεσά τους. Αμέσως σήμανε συναγερμός και ο 32χρονος οδηγήθηκε με ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο των Γρεβενών γύρω στις 14:00. Οι γιατροί κατέβαλαν προσπάθειες να τον επαναφέρουν, αλλά δυστυχώς στις 16:00 ο Απόλλωνας Ψαρουδάκης κατέληξε. Ο διοικητής του νοσοκομείου Γρεβενών, Παντελής Αλεξιάδης, δήλωσε πως ο νεαρός όταν έφτασε στο νοσοκομείο δεν είχε σφυγμό και προσπάθησαν να τον επαναφέρουν επειδή είχε υποθερμία και μία μικρή πιθανότητα ο σφυγμός να ήταν χαμηλός και απλά να μην ακουγόταν. Δυστυχώς, όμως, ήταν πλέον αργά.

Ο πρόεδρος του χιονοδρομικού κέντρου Γρεβενών, Θωμάς Καραγιάννης, υποστήριξε ότι η Βασιλίτσα ήταν κλειστή κι ότι το συμβάν σημειώθηκε εκτός των χιονοδρομικών πιστών.

Δείτε πρωινές εικόνες από το χιονοδρομικό κέντρο που λόγω των κακών καιρικών συνθηκών ήταν σήμερα κλειστό:

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας