12:45 Σάββατο 2 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Κατερίνα Στανίση: «Στα ραδιόφωνα ακούς τα ίδια. Δεν έχει άλλους τραγουδιστές η Ελλάδα;»

Κατερίνα Στανίση: «Στα ραδιόφωνα ακούς τα ίδια. Δεν έχει άλλους τραγουδιστές η Ελλάδα;»

«Αυθεντική», «απλή», «μεγάλη ψυχή», «ιέρεια του λαϊκού τραγουδιού», «ντίβα» είναι μόνο μερικά από τα επίθετα που κατά καιρούς τής αποδίδουν, και όχι άδικα. Η Κατερίνα Στανίση, μια γνήσια λαϊκή ερμηνεύτρια που έχει γράψει χιλιάδες χιλιόμετρα πάνω στην πίστα, έχει ζήσει την αποθέωση, έχει δεχτεί πισώπλατες μαχαιριές, αλλά έχει εισπράξει και χιλιάδες εκδηλώσεις λατρείας.

Χειμαρρώδης και αποκαλυπτική με την ηρεμία που τη χαρακτηρίζει, αποκαλύπτεται!

– Η σημερινή κρίση βοηθάει την Τέχνη;
– Η κρίση μπορεί να έχει κάνει κακό σε όλους μας, όμως εμείς δεν χαλάμε την ποιότητά μας. Μένουμε σταθεροί στις αξίες. Η Τέχνη είναι Τέχνη!

– Εμπιστεύεστε εύκολα νέους καλλιτέχνες;
– Υπάρχουν καλοί και αξιόλογοι νέοι καλλιτέχνες. Πιστεύω στα νέα παιδιά και ναι, κατά καιρούς έχω συνεργαστεί με νέους καλλιτέχνες!

– Με τους μετανάστες πώς τα βλέπετε τα πράγματα έχοντας αυτό το βίωμα;
– Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα να λείπεις από την πατρίδα σου. Μεγάλωσα Γερμανία και μπορώ να κατανοήσω τι θα πει μετανάστης. Πιστεύω πως κάθε λαός πρέπει να βοηθάει τον άλλον.

– Σας απασχολεί η πολιτική;
– Όχι, ως υποψηφιότητα δεν με ενδιαφέρει. Οι δραστηριότητές μου είναι πολλές και απαιτητικές, δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ και με αυτό. Ως γεγονός όμως με ενδιαφέρει, θέλω να ενημερώνομαι για οτιδήποτε αφορά την Ελλάδα!

– Η Κατερίνα, με τόσους φίλους, νιώθει μοναξιά;
– Οι φίλοι μου είναι μετρημένοι, κάνουν διαφορετικές δουλειές, και έτσι κρατάμε τη φιλία μας ζωντανή. Έχω νιώσει μοναξιά στο παρελθόν. Η μοναξιά ίσως έρχεται για καλό. Όταν πρόκειται να είσαι με λάθος άνθρωπο ή λάθος παρέα, καλύτερα με τη μοναξιά!

– Έχετε συνεργαστεί με μεγάλους δημιουργούς. Τι πήρατε από αυτούς;
– Η αλήθεια είναι ότι έχω συνεργαστεί με μεγάλους δημιουργούς. Θεωρώ ότι και οι δύο πλευρές ωφεληθήκαμε και πήραμε πάρα πολλά μέσα από τη συνεργασία μας!

– Τα ραδιόφωνα παίζουν το λαϊκό τραγούδι;
– Όχι φυσικά εδώ! Τα τελευταία χρόνια ελάχιστα ραδιόφωνα παίζουν λαϊκό αυθεντικό τραγούδι και πιστεύω ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα, τα ίδια ακριβώς πράγματα. Όλοι παίζουν τα ίδια, μόνο πέντε τραγουδιστές είναι στο playlist, αυτοί ακούγονται λες και η Ελλάδα δεν έχει άλλους τραγουδιστές. Δεν αφήνουν τον κόσμο να επιλέξει τι θέλει να ακούσει!

– Στην πίστα η Κατερίνα Στανίση θεωρείται σταρ. Κατεβαίνοντας από αυτήν πώς είναι;
– Δεν μπορώ να πω τη λέξη «σταρ», «ντίβα» ή απόμακρη, δεν μου ταιριάζει. Όταν είμαι πάνω στην πίστα νιώθω μόνη, κατεβαίνοντας γίνομαι ένα με τον κόσμο και το εκτιμούν αυτό. Αυτή είμαι εγώ!

– Όταν είπατε το «Μυστικέ μου έρωτα», το είχατε βιώσει;
– Ναι, είχα βιώσει μια προσωπική εμπειρία. Το κομμάτι αυτό το έλεγα δύο χρόνια πριν ακόμα το πω στο στούντιο. Έγινε ένα με το πετσί μου. Ήταν η πρώτη μου επιτυχία και έκανε 80.000 αντίτυπα. Είναι ένα κομμάτι από μένα.

– Ποια πιστεύετε πως είναι η μεγαλύτερή σας επιτυχία;
– Δόξα τω Θεώ, είμαι τυχερή έχω πει τραγούδια που έγιναν μεγάλη επιτυχία, τραγούδια διαχρονικά που ίσως κάποιοι δεν πίστευαν ότι μπορούσα να τα πω και να γίνουν τόσο μεγάλη επιτυχία κι όμως έγιναν. Το τραγούδι το κάνει ο τραγουδιστής επιτυχία. Αυτός είναι το όχημα και η ψυχή του τραγουδιού.

– Σουξέ σήμερα θεωρείτε ότι γίνονται ή φτιάχνονται;
– Σουξέ γίνονται, αλλά το θέμα είναι να έχεις διάρκεια. Υπάρχουν κομμάτια που παίζονται, ακούγονται και ξαφνικά δεν ακούγεται ούτε το τραγούδι, ούτε ο τραγουδιστής. Αυτό ήταν, τέλος!

– Ποιο από τα κομμάτια σας αγαπάτε;
– Όλα τα κομμάτια μου τα αγαπώ, είναι παιδιά μου. Ο καλλιτέχνης δίνει ψυχή, πώς λοιπόν να μην τα αγαπάς;

– Το Διαδίκτυο τι ρόλο παίζει στη ζωή σας;
– Σήμερα το Ίντερνετ είναι το μέλλον και είναι μεγάλη επιτυχία. Τα αυθεντικά λαϊκά τα ραδιόφωνα της Αθήνας δεν τα παίζουν, όμως κάπου πρέπει ο κόσμος να ακούσει.

– Για τα ριάλιτι τι έχεις να πεις;
– Κοίτα, είναι ένα καλό μέσο προβολής, η τηλεόραση έχει μεγάλη δύναμη. Τώρα, τι γίνεται, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Θεωρώ ότι βοηθά αρκετά τα νέα παιδιά να προβάλουν τη δουλειά τους, και αν έχουν άστρο προχωρούν.

– Νέο κομμάτι με τίτλο «Πες πως γυρίζω». Μίλησέ μας για αυτή τη νέα σου μουσική δουλειά.
– Η συνεργασία μου με την Ελένη Γιαννατσούλια ήταν κάτι που ήθελα εδώ και χρόνια. Πραγματοποιήθηκε! Επίσης, η συνεργασία με έναν νέο ταλαντούχο συνθέτη όπως είναι ο Μάριος Ψιμόπουλος απογείωσε το κομμάτι! Όπως όλα τα κομμάτια, είναι ήδη μια μεγάλη επιτυχία! Το έχει αγαπήσει ο κόσμος και ό,τι αγαπάει ο κόσμος γίνεται επιτυχία.

– Κλείνοντας, θα θέλαμε να κάνετε μια ευχή για τους αναγνώστες μας και εμάς!
– Υγεία και αγάπη σε όλον τον κόσμο και στην «ΜΠΑΜ» πολλές πολλές επιτυχίες!

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας