5:43 Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Καθηγητής Βατόπουλος : Από τα πάρτι θα την πάθουμε στην Ελλάδα!

Καθηγητής Βατόπουλος : Από τα πάρτι θα την πάθουμε στην Ελλάδα!

Την έντονη ανησυχία για τα κρούσματα κορωνοϊού τα οποία εμφανίστηκαν στη Θεσπρωτία εξέφρασε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος σε τηλεοπτική συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Βατόπουλος τόνισε με νοήμα «Στην Ελλάδα από τα πάρτι θα την πάθουμε» και αυτό λόγω του συνωστισμού που παρατηρείται σε πάρτι.

Διαβάστε ακόμη:

7 κρούσματα κορωνοϊού στην Παραμυθιά – Κλειστά τα σχολεία

Μάλιστα, αναφέρθηκε για τον ηπειρωτικό νομό ο οποίος δεν ήταν στο χάρτη των κρουσμάτων και σχετικά με τον ανη Παραμυθιά είναι ο νέος Εχίνος εξηγεί πως υπάρχει η λογική του παγόβουνου δηλαδή έχεις ενδεχόμενα λίγα κρούσματα και ενδεχόμενα πολλά κρούσματα από κάτω και συνεχίζει λέγοντας «ας ελπίσουμε ότι δεν θα γίνει».

Επεσήμανε ακόμα πως «Η Θεσπρωτία δεν ήταν στον χάρτη της πανδημίας όμως ξαφνικά βρέθηκε.  Γι αυτό αν κάποιος νιώθει ότι μπορεί να είναι άρρωστος ας αποταθεί στο σύστημα υγείας. Όποιος έχει γρίπη ας πούμε ότι έχει κορωνοιο μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Το παιχνίδι παίζεται στην γρήγορη διάγνωση».

Μιλώντας για το ενδεχόμενο 2ου κύματος κορωνοϊού στη χώρα μας είπε πως δεν το αποκλείει αυτό το σενάριο και όλα θα φανούν στα μέσα Ιουλίου όταν θα έχουμε μια γενική εικόνα από το άνοιγμα των συνόρων.

Δεν παρέλειψε να εξηγήσει και τη διαφορά του covid-19 με το SARS, η οποία είναι με το τελεύταιο μεταδιδόταν μόνο από τους συμπτωματικούς ενώ με το covid-19 και από τους ασυμπτωματικούς κάτι που δυσχαίρενει  τον εντοπισμό τους και την απομόνωση των ατόμων που έχουν νοσήσει.

Κλείνοντας ο καθηγητής της μικροβιολογίας κ.Βατόπουλος υπογράμμισε πως αν ο ιός μεταφερθεί σε μία περιοχή δύσκολα θα εξαλειφθεί.

Για τις  καλοκαιρινές διακοπές των πολίτων τόνισε πως μπορούν να πραγματοποιηθούν κανονικά φθαένει να τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Διαβάστε ακόμη:

Συναγερμός στην Ξάνθη: Μαθήτρια δημοτικού θετική στον κορωνοϊό

Με πληροφορίες από τον ΣΚΑΪ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας