Καθολικός ιερέας: «Η παιδοφιλία δεν σκοτώνει κανέναν, ενώ η έκτρωση σκοτώνει»

Καθολικός ιερέας: «Η παιδοφιλία δεν σκοτώνει κανέναν, ενώ η έκτρωση σκοτώνει»

Ο Καθολικός ιερέας πατέρας Ρίτσαρντ Μπούτσι στις ΗΠΑ προέβη σε μια πρωτοφανή δήλωση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «Η παιδοφιλία δεν σκοτώνει κανέναν, ενώ η έκτρωση το κάνει».

Συγκεκριμένα ο καθολικός ιερέας πατέρας Bucci δήλωσε στο WJAR-TV : «Δεν μιλάμε για κανένα άλλο ηθικό ζήτημα, όπου κάποιοι μπορεί να κάνουν σύγκριση μεταξύ της παιδεραστίας και της άμβλωσης. Λοιπόν, η παιδεραστία δεν σκοτώνει κανέναν και αυτό συμβαίνει». 

Ο συγκεκριμένος ιερέας μάλιστα απαγόρευσε σε 66 νομοθέτες να κοινωνήσουν στην ενορία του, επειδή υποστηρίζουν το νόμο για το δικαίωμα στις αμβλώσεις στις ΗΠΑ.

Η νομοθέτης Κάρολ Χάγκαν ΜακΈντι σχολιάσε στο CBS News, «όταν ο ιερέας λέει ότι η παιδοφιλία δεν σκοτώνει ανθρώπους, δεν έχει ιδέα».  Μετά από αυτή του την δήλωση, ο ιερέας ανακάλεσε κατά κάποιο τρόπο και είπε ότι θα μπορούσε να εκφραστεί διαφορετικά όταν δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι «αντίθετα από την έκτρωση, η παιδεραστία δεν σκοτώνει κανέναν».

Ανέφερε πως γνωρίζει πολύ καλά ότι τα θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης υποφέρουν.

«Θα έπρεπε να είχα καταστήσει σαφές ότι το άτομο που έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση υποφέρει. Ιδιαίτερα ένα παιδί που εμπιστεύεται την πίστη, είτε πρόκειται για ιερέα, είτε για ραβίνο, για θείο είτε για γονέα. Αυτό είναι απόλυτο», τόνισε.

Όπως αναφέρει το USATODAY, o ιερέας έχει κατακριθεί από την κοινή γνώμη για την απόφαση να απαγορεύσει στους νομοθέτες του Ρόουντ Άιλαντ που υποστηρίζουν το νόμο για το δικαίωμα στις αμβλώσεις στις ΗΠΑ, να κοινωνήσουν.

Η δήλωσή του από το 0:45 και μετά

Υπενθυμίζουμε ότι μόλις πριν από ένα χρόνος είχε κριθείς ένοχος για τη σεξουαλική κακοποίηση δύο ανηλίκων παιδιών ο Καθολικός καρδινάλιος και πρώην αρχιεπίσκοπος Μελβούρνης, Τζορτζ Πελ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του πάπα Φραγκίσκου και τρίτος στην ιεραρχία του Βατικανού.
Ο 77χρονος ντε φάκτο «υπουργός Οικονομικών» και ταμίας του Βατικανού, πόστο που επισήμως διατηρούσε μέχρι και τον περασμένο Δεκέμβριο, έγραψε Ιστορία, αφού είναι πλέον ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που καταδικάστηκε ποτέ για υπόθεση παιδεραστίας.

Φυσικά ο ίδιος επιμένει στην αθωότητά του, αλλά αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης ώς και 50 ετών -κάτι που βέβαια φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον ποντίφικα, ο οποίος δυστυχώς εξακολουθεί να συγκαλύπτει τα κρίματα όχι μόνο αυτού, αλλά και ακόμη χιλιάδων επίορκων κληρικών σε όλο τον κόσμο.
Για την Ιστορία, το Δικαστήριο της Μελβούρνης έκρινε ένοχο τον καρδινάλιο για μία κατηγορία σεξουαλικής επίθεσης και κακοποίησης ανηλίκου, καθώς και για άλλες τέσσερις κατηγορίες για ασέλγεια με θύματα δύο ανήλικους ηλικίας 12 και 13 ετών, μέλη μιας παιδικής χορωδίας, τη δεκαετία του 1990.

Σχόλια