6:48 Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Κατηγορώ της Τουρκίας προς ΗΠΑ για την υποστήριξη στους Κούρδους

Κατηγορώ της Τουρκίας προς ΗΠΑ για την υποστήριξη στους Κούρδους

“Οι δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών συνεχίζουν να παρέχουν στρατιωτική εκπαίδευση σε τρομοκράτες YPG/PKK στη Συρία”, γράφει το πρακτορείο Anadolu, εκφράζοντας την οργή της Άγκυρας για το γεγονός ότι η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν συνεχίζει να αγνοεί τα “θέλω” του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα, πηγές της εφημερίδας Sabah, η οποία αναπαράγει αυτούσιο το δημοσίευμα του Anadolu, προς επιβεβαίωση της τουρκικής αγανάκτησης, ανέφεραν ότι οι Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ έστειλαν 70 στρατιώτες στη Χασάκα μέσω του Ιράκ στις 28 Νοεμβρίου για να παρέχουν εκπαίδευση όπλων στα μέλη του YPG, επί μέρους ομάδας των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) ανατολικά του Ευφράτη.

Οι Αμερικανοί στρατιώτες, που έφτασαν στην πόλη Rmelan – όπου βρίσκεται η αεροπορική βάση των ΗΠΑ – ξεκίνησαν την εκπαίδευση εκατοντάδων μελών των Κούρδων της Συρίας την 1η Δεκεμβρίου.

Στην εκπαίδευση, η οποία θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα, οι μαχητές θα εκπαιδευτούν στη χρήση ελαφρών, μεσαίων και βαρέων όπλων, τακτικές επιδρομής και μέθοδοι διείσδυσης σε χωριά, γράφει η Sabah, προφανώς προκαταλαμβάνοντας πιθανή προέλασή τους σε περιοχές που ελέγχουν οι Τούρκοι.

Μετά την εκπαίδευση, οι πηγές, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, είπαν ότι ορισμένοι από τους μαχητές θα σταλούν στην περιοχή Ash Shaddadi στη Χασάκα και στο κοίτασμα πετρελαίου Omar στο Ντέιρ ελ-Ζορ, ενώ οι υπόλοιποι θα παραμείνουν στο Rmelan.

Οι ΗΠΑ και η Γαλλία, μέλη του συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους, έχουν υποστηρίξει και χρηματοδοτήσει την εκπαίδευση μαχητών των SDF στις περιοχές της Χασάκα και της Ντέιρ ελ-Ζορ.

Διαβάστε ακόμη

Συρία: Αντιστέκονται οι Κούρδοι στην τουρκική εισβολή – Σφοδρές συγκρούσεις στη Μανμπίτζ

Σταύρος Λυγερός “Οι Κούρδοι πολεμάνε για τον Ελληνισμό”

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας