0:14 Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και παράνομες συναλλαγές παραπέμπεται ο τέως διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας, μετά τις καταγγελίες της τέως συζύγου του στον εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το voria.gr, ο τέως διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας φέρεται ως υπαίτιος για παράνομες συναλλαγές και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Μόλις ολοκληρώθηκε η έρευνα, με παραγγελία του εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αργύρη Δημόπουλου, η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Έδεσσας, λόγω τοπικής αρμοδιότητας, για να ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες.

Η πρώην σύζυγος του τέως διευθυντή κατήγγειλε όσα υπέπεσαν στην αντίληψη της, κατά τη διάρκεια του κοινού συζυγικού βίου, προσκομίζοντας κάποιες χειρόγραφες σημειώσεις του γιατρού για παράνομες συναλλαγές με διάφορες εταιρίες προμήθειας ορθοπεδικών υλικών.

Οι παραπάνω καταγγελίες προκάλεσαν την παρέμβαση των ελεγκτικών μηχανισμών, αλλά επενέβησαν κάποια πολιτικά πρόσωπα και επιχείρησαν συγκάλυψη της υπόθεσης. Αυτά, σύμφωνα με την καταγγελία της συζύγου προς τον κ. Δημόπουλο, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την έρευνα της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ προέκυψαν τα εξής:

Κατόπιν αναφοράς της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το 2010, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Έδεσσας ασκήθηκε ποινική δίωξη για απιστία κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία σε βάρος του συγκεκριμένου γιατρού.

Ο τελευταίος κατηγορείται και για άμεση συνδρομή κατ’ εξακολούθηση σε απάτη, σε άλλη ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον του, το 2012, ύστερα από αναφορά του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας. Και οι δύο υποθέσεις ακόμη βρίσκονται στο στάδιο της κύριας ανάκρισης.

Στην τρίτη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Έδεσσας αναφέρονται τα παρακάτω:

Στις 14 Δεκεμβρίου 2011 άγνωστος τηλεφώνησε στην γραμμή καταγγελιών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, αναφέροντας ότι ο διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Έδεσσας κάνει ετήσια φορολογική δήλωση 30.000 ευρώ, ενώ έχει αγοράσει σπίτι αξίας 350.000 ευρώ, σε παραδοσιακό οικισμό της Πέλλας. Ότι είναι αφανής κύριος μέτοχος σε ξενοδοχειακή μονάδα, του παραπάνω οικισμού, αξίας 950.000 ευρώ, και ότι, λόγω του επαγγέλματος του, μεταφέρει μεταχειρισμένα ιατρικά εργαλεία τα οποία παίρνει από το νοσοκομείο και τα πουλάει στην Αλβανία.

Από την ανάλυση των τραπεζικών δεδομένων προέκυψε αναντιστοιχία με τα δηλωθέντα εισοδήματα του γιατρού, ενώ το σύνολο των εισοδημάτων που εντοπίστηκαν ως άγνωστης προέλευσης φτάνει το ποσό των 912.309 ευρώ.

Οι ταυτοποιημένες καταθέσεις φέρονται να έχουν γίνει από επιχειρήσεις που ασχολούνται με εμπόριο φαρμάκων και ορθοπεδικών ειδών.

Η έκθεση της Οικονομικής Αστυνομίας απεστάλη στο ΣΔΟΕ για να προσδιοριστεί το ύψος της φοροδιαφυγής.

Ο κατηγορούμενος φέρεται ότι αγόραζε και πουλούσε ακίνητα, μέσω off shore εταιριών στις οποίες συμμετείχαν συγγενικά του πρόσωπα, ενώ ένα απ’ τα ακίνητα φέρεται να εκμισθώθηκε στη νοσοκόμα – σύντροφο του γιατρού, η οποία φαίνεται ως αντιπρόεδρος ξενοδοχειακής και εμπορικής ανώνυμης εταιρία.

Το ζευγάρι διατηρεί κοινό τραπεζικό λογαριασμό. Επιπλέον προέκυψε ότι ο μηνυόμενος, διαθέτοντας σημαντικά ποσά, αγόρασε ακίνητα τα οποία δεν έχει δηλώσει στο Ε9.

Τέλος από την έρευνα προέκυψε ότι: Ο καταγγελλόμενος, πρώην διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας (πρώην Έδεσσας) τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία, στο τέλος του 2012, με διαπιστωτική πράξη του υπουργείου Υγείας. Δεν είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης, όπως φερόταν αρχικά, αλλά κατοικεί μόνιμα στην ευρύτερη περιοχή της Έδεσσας.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας