20:25 Τρίτη 23 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Kάτω από το 1% υποχώρησε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Kάτω από το 1% υποχώρησε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Εξομαλύνεται σταδιακά η κατάσταση στην αγορά ομολόγων καθώς απ΄ότι φαίνεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επανήλθε δυναμικά.

Στην εγχώρια αγορά η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε και σταθεροποιήθηκε κάτω από το 1%.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε πτωτική πορεία επανήλθαν και οι αποδόσεις των υπολοίπων ομολόγων στην ευρωζώνη.

Στο μεταξύ πληθαίνουν οι φωνές στο εσωτερικό της ΕΚΤ που ζητούν από την Κεντρική Τράπεζα να προχωρήσει σε πιο επιθετικές κινήσεις. Έτσι μετά τον Γιάννη Στουρνάρα που ζήτησε από την ΕΚΤ να επιταχύνει τις αγορές ομολόγων, ο Φάμπιο Πανέτα (μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ), κάλεσε την Κεντρική Τράπεζα να μην διστάσει να αυξήσει το συνολικό πακέτο αγορών ομολόγων προκειμένου να υποχωρήσουν οι αποδόσεις τους.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές 189 εκατ.ευρώ εκ των οποίων τα 94 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 0,99% από 1,04% έναντι -0,28% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να υποχωρήσει στο 1,27% από το 1,37%

Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,2067 δολ. από 1,2099 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,2048 δολ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Τέλος εποχής” για την Χαλυβουργική της οικογένειας Αγγελόπουλου

Υπουργείο Εργασίας: Πώς θα γίνει ο επανυπολογισμός των συντάξεων

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας