1:16 Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Κen Roczen, η μεγάλη επιστροφή! (συνέντευξη-video)

Κen Roczen, η μεγάλη επιστροφή! (συνέντευξη-video)

Ο Ken Roczen συζητά για τον τραυματισμό και το ΑΜΑ SUPERCROSS 2018.

Ο Ken Roczen μοιράστηκε τις σκέψεις του για τον τρομερό τραυματισμό στο χέρι του πριν από περίπου ένα χρόνο, τη διαδικασία ανάκαμψης και τις προσδοκίες του για τη νέα σεζόν του Monster Energy Supercross 2018.

Εδώ είναι τα κυριότερα σημεία όσων είπε ο Roczen σε περιοδικό του εξωτερικού, πριν από την προπόνηση προετοιμασίας στη νέα δοκιμαστική πίστα της Honda για supercross.

– “Δεν πηγαίνω στο Anaheim σκεπτόμενος ότι έχω περιορισμούς. Αν νόμιζα ότι έχω μειονέκτημα εξαιτίας του βραχίονα μου, τότε ίσως δεν θα αγωνιζόμουν”.

– “Το χέρι μου είναι αρκετά έτοιμο για να αγωνιστώ”.

– “Θα βρεθώ στην εκκίνηση και αισθάνομαι πολύ εξοικειωμένος με αυτό. Πάω να κάνω αυτό που ξέρω. Δεν ανησυχώ καθόλου”,

– “Επιστρέφω στο Anaheim και θα δώσω μάχη για νίκες”.

– “Πηγαίνοντας στο Anaheim, θα πάω μόνο να για να το ευχαριστηθώ. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που βρίσκομαι στο προσκήνιο και ξαναρχίζω τους αγώνες”.

– “Δεν έχω αγωνιστεί εδώ και πολύ καιρό, έτσι είναι βέβαιο ότι θα χρειαστώ κάποιο χρόνο για να συνηθίσω. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είπα ότι είτε αν κερδίσω ή πάρω μία πέμπτη ή τρίτη θέση, θα φύγω από την πίστα με ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό μου ακριβώς γιατί θα έχω αγωνιστεί και πάλι με την ομάδα μου”.

– “Αν κερδίσω, θα είναι εκπληκτικό. Αν όχι, και πάλι εκπληκτικό. Αγωνίζομαι. Αυτό είναι το πιο σημαντικό”.

Για την αντιμετώπιση των επικριτών:

– “Είναι ανόητοι αν νομίζουν ότι δεν θα μπορέσω να κερδίσω πάλι”.

Συζητώντας για την επάνοδο από τον χτυπημένο ώμο:

– “Είτε στο γυμναστήριο ή στην οδήγηση, δεν έχω σχεδόν καθόλου πόνο”.

– “Ο βραχίονας μου δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδιος, αλλά έχω αποθεραπευτεί τόσο καλά που οδηγώ με τον τρόπο με τον οποίο οδηγούσα πριν την πτώση. Είμαι πολύ τυχερός που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση”.

– “Η κίνηση του ώμου είναι πολύ μικρή.Έτσι, για παράδειγμα, πρέπει να κάνω κάμψεις με τις γροθιές μου. Είμαι πολύ περιορισμένος στα πράγματα που μπορώ να κάνω. Είμαι αριστερόχειρας, αλλά δεν μπορώ να πετάξω μια μπάλα. Παρ’ όλα αυτά, είμαι αρκετά καλά ώστε να οδηγώ και αυτό είναι αρκετό”.

Μιλώντας για εργονομικές αλλαγές στη Honda CRF450R του 2018:

– “Το μόνο πράγμα στο οποίο εργαζόμαστε είναι το αριστερό grip. Είναι λίγο πιο παχύ από τo συνηθισμένο. Οδηγώ αρκετά μαλακά αλλά και σύνθετα… Δεν έπρεπε να αλλάξω τίποτα με τη θέση οδήγησης μου”.

– “Δεν φοβάμαι να αποτύχω. Αποτυχία θα ήταν να μην προσπαθήσω να επιστρέψω και να οδηγήσω μοτοσυκλέτα”.

– “Το μόνο που θέλω είναι να είμαι ευτυχισμένος όπως τώρα και υγιής. Συνεχώς θεωρούμε τα πράγματα δεδομένα. Μερικές φορές είμαστε υγιείς για καιρό και δεν το εκτιμούμε όσο θα έπρεπε. Μόλις τραυματιστείς συνειδητοποιείς πόσο χάλια είναι να είσαι στο περιθώριο ή για παράδειγμα να χάνεις ένα χέρι».

– “Έχω μία υπέροχη αρραβωνιαστικιά και ένα υπέροχο σκύλο και μπορούμε να περνάμε αρκετό χρόνο μαζί ώστε να αποσπώ το μυαλό μου από αγώνες, το οποίο βοηθά πολύ”.

Ο Ken Roczen επιστρέφει στη δράση στο Anaheim Stadium στις 6 Ιανουαρίου 2018.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας