1:33 Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Στις 12:00 η Εξόδιος Ακολουθία - Οι ώρες του λαϊκού προσκηνύματος

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Στις 12:00 η Εξόδιος Ακολουθία - Οι ώρες του λαϊκού προσκηνύματος

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που γνωστοποιεί πότε θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία την Δευτέρα καθώς και την ώρα που θα διαρκέσει το λαϊκό προσκύνημα.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η εξόδιος ακολουθία του Βασιλέως Κωνσταντίνου θα τελεστεί στις 12.00μμ, την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι.
Από τις 06.00πμ έως τις 10.30πμ προ της τελετής, η σoρός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.

Η Οικογένεια έχει ζητήσει από τους καλεσμένους αντί στεφάνου να γίνουν δωρεές σε κάποιο από τα ακόλουθα ιδρύματα ή σε κοινωφελή οργανισμό της επιλογής τους:
«ΕΛΠΙΔΑ» ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ
AXION HELLAS
ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ AURORA

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,
ΠΡΩΗΝ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»

Το πρωί ανακοινώθηκε ότι «η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου από τον Αντιπρόεδρό της Παναγιώτη Πικραμμένο και την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη», μία αναβάθμιση που αποφασίστηκε επειδή στην Αθήνα θα βρεθούν για την κηδεία αρχηγοί κρατών.

 

Τα 187 πρόσωπα

Ήδη υπάρχει ενημέρωση στους αρμοδίους της ΕΛ.ΑΣ – ώστε να προσαρμοστούν τα σχέδια ασφαλείας – για τον αριθμό των προσκεκλημένων, ιδίως για τα 187 πρόσωπα που, κατά πληροφορίες, αναμένεται να βρεθούν εντός του μητροπολιτικού ναού της Αθήνας. Με προδιαγεγραμμένη την προσέλευση κόσμου εκτός Μητρόπολης και πολύ περισσότερο με δεδομένο ότι θα αφιχθούν εκπρόσωποι βασιλικών οίκων του εξωτερικού και οπωσδήποτε από Δανία, Μ.Βρετανία, Σουηδία, Ολλανδία, Νορβηγία, καταρτίζεται σχεδιασμός με τουλάχιστον 1.000 αστυνομικούς επί ποδός.

Επιπλέον δίαυλος είναι ανοικτός από την πρώτη στιγμή ανάμεσα στο υπουργείο Πολιτισμού και στο υπουργείο Περιβάλλοντος, ώστε να τρέξουν γρήγορα όλες οι απαραίτητες εργασίες στο Τατόι – ο καθαρισμός του περιβάλλοντος χώρου, για παράδειγμα, καθώς εκεί παραμένουν τα σημάδια από την καταστροφική πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης το καλοκαίρι του 2021. Χαλίκι και χώμα μεταφέρονται στον χώρο ώστε να στρωθούν «μονοπάτια», ενώ πηγαινοέρχονται ασταμάτητα γερανοί και φορτηγά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Τα τετράγωνα εντυπώματα, η παρέμβαση και κλείσιμο του τηλεφώνου από την Ο. Δημακοπούλου

Κοπή βασιλόπιτας του ΓΕΕΘΑ για το νέο έτος

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας