13:19 Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Κηδεύεται σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι

Κηδεύεται σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι

Η πολιτικειακή ηγεσία της Ιταλίας και χιλιάδες κόσμου αποτίουν φόρο τιμής στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.

Ο Σασόλι πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 65 ετών και κηδεύεται σήμερα στη Ρώμη

Πρώην τηλεοπτικός δημοσιογράφος που στράφηκε στην πολιτική πριν από μια δεκαετία και εξελέγη ευρωβουλευτής της κεντροαριστεράς, ο Σασόλι πάλεψε για μία Ευρώπη με πιο δυνατή φωνή στα διεθνή θέματα.

«Η πολιτική κληρονομιά του Σασόλι είναι σαφής: η Ευρώπη πρέπει να είναι ενωμένη και να μπορεί να μιλά με μία φωνή όσον αφορά στα μεγάλα διεθνή ζητήματα και όχι να διστάζει όπως στο παρελθόν. Αυτό συνέβη στο Αφγανιστάν. Η Ευρώπη του Σασόλι ήταν όλα αυτά. Αλλά πρέπει να οικοδομήσουμε αυτή την ιδέα της Ευρώπης. Αυτή είναι η κληρονομιά του» αναφέρει στο euronews δήμαρχος Φλωρεντίας, Ντάριο Ναρντέλα.

Ήπιων τόνων και ευγενής, αλλά παράλληλα αποφασιστικός και επίμονος, ο Σασόλι κέρδισε τους συναδέλφους του στο ευρωκοινοβούλιο με την οργανωτική του ικανότητα, την ενίσχυση της τηλεργασίας και των απομακρυσμένων ψηφοφοριών, ενώ αντιστάθηκε σθεναρά στις πιέσεις της γαλλικής κυβέρνησης να επιστρέψουν οι ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο.

Διαβάστε ακόμη

Νταβίντ Σασόλι: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του – Την Παρασκευή η κηδεία

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τιμά τον Νταβίντ Σασόλι με εκδήλωση στην Ολομέλεια της Δευτέρας

Διαβάστε ακόμη

           

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας