21:22 Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Κίεβο: «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μια τραγωδία στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια»

Κίεβο: «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μια τραγωδία στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια»

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του πρέπει να είναι έτοιμη για οποιοδήποτε σενάριο στον υπό τον έλεγχο ρωσικών δυνάμεων πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια που δέχεται βομβαρδισμούς, συμπεριλαμβανομένης της απομάκρυνσης ανθρώπων από την περιοχή.

Η Ουκρανία και οι εγκατεστημένοι από τη Ρωσία τοπικοί αξιωματούχοι αλληλοκατηγορήθηκαν σήμερα για νέους βομβαρδισμούς στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής (τον μεγαλύτερο της Ευρώπης) που βρίσκεται στη νότια Ουκρανία.

«Ο σταθμός βρίσκεται από σήμερα όχι μόνο στα χέρια του εχθρού, αλλά στα χέρια αμόρφωτων ειδικών που θα μπορούσαν ενδεχομένως να επιτρέψουν να συμβεί μια τραγωδία», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ντένις Μοναστίρσκι σε συνέντευξή του.

«Φυσικά, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς το μέγεθος της τραγωδίας που θα μπορούσε να συμβεί εάν οι Ρώσοι συνεχίσουν τις ενέργειές τους εκεί», είπε.

Η Ουκρανία έχει προειδοποιήσει τις τελευταίες ημέρες για τον κίνδυνο μιας πυρηνικής καταστροφής μεγέθους Τσερνόμπιλ.

«Αυτό σημαίνει για εμάς ότι […] πρέπει να προετοιμαστούμε για οποιοδήποτε σενάριο. Οι κρατικές υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων μαζί με το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Περιφερειών συζητούν διάφορα σενάρια που χρειάζονται, συμπεριλαμβανομένου του θέματος της εκκένωσης περιοχών», δήλωσε ο Μοναστίρσκι.

Διαβάστε επίσης

ΓΓ του ΟΗΕ: «Αυτοκτονική» κάθε επίθεση εναντίον πυρηνικών σταθμών. Να σταματήσουν οι επιχειρήσεις γύρω από τη Ζαπορίζια

Κίνδυνος για πυρηνικό ατύχημα στη Ζαπορίζια ξυπνά εφιάλτες τύπου Τσερνόμπιλ στην Ευρώπη

Διαβάστε ακόμη

            

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας