11:08 Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Κιλιτσντάρογλου κατά Ερντογάν: Κάνεις τον νταή στην Ελλάδα, αλλά δεν λες λέξη για τα νησιά υπό κατοχή

Κιλιτσντάρογλου κατά Ερντογάν: Κάνεις τον νταή στην Ελλάδα, αλλά δεν λες λέξη για τα νησιά υπό κατοχή

Επίθεση στον Ερντογάν εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατηγορώντας τον Τούρκο πρόεδρο ότι «κάνει τον νταή στην Ελλάδα», αλλά για τα νησιά «υπό κατοχή» δεν κάνει τίποτα.

Πιο συγκεκριμένα σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική του ομάδα είπε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στην πολιτική Ερντογάν:

«Έκανα μια ομιλία εδώ το 2017. Είπα ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 από τα νησιά του Αιγαίου. Του λέω “έχεις πάντα κάτι να πεις για ό,τι λέω. Λοιπόν, πες κάτι για αυτά τα νησιά”. Σου λέω “κάνε μια καθαρή πρόταση για τα νησιά υπό κατοχή”. Δεν μπόρεσε καν να αρθρώσει προτάσεις. Τώρα φέρεται διαφορετικά. Λέει πράγματα όπως “μην με εκνευρίζετε” […] “θα κάνω επιχείρηση στη Συρία”, κτλ. Αν είναι να κάνεις κάτι, κάνε το αδερφέ. Τι φωνάζεις; Ξέρω ότι δεν μπορείς, και το ξέρεις και εσύ».

Στη συνέχεια ο Κιλιτσντάρογλου είπε αναφερόμενος στα νησιά του Αιγαίου ότι «όταν στρατιωτικοποιούνταν τα νησιά, στο είπαν καθηγητές, στο είπαν οι στρατιώτες, στο είπαν οι απόστρατοι αξιωματικοί, πολιτικοί. Είπαν “φέρνουν όπλα στα νησιά. Αυτό είναι ενάντια στη Συνθήκη της Λωζάνης”. Δεν έβγαλε [ο Ερντογάν] ούτε κιχ. Τώρα κάνει τον νταή».

Η αναφορά στην Κύπρο

Ο Κιλιτσντάρογλου αναφέρθηκε στο Κυπριακό λέγοντας: «Ξέρεις τι είναι πιο οδυνηρό; Δεν αναγνωρίζουμε την “ελληνοκυπριακή διοίκηση” [σ.σ Κυπριακή Δημοκρατία]. Υπάρχει μια συνάντηση του ΝΑΤΟ στην Ισπανία. Ο κύριος δεν έφερε αντίρρηση, θα φάει τώρα στο ίδιο τραπέζι μαζί τους. Θα φάει στην ίδια αίθουσα. Δε λέει καν “δεν τους αναγνωρίζουμε, αλλά αν έρθουν, η ‘ΤΔΒΚ’ θα πρέπει να είναι εδώ”. Δεν μπορεί καν να το πει.

«Είναι αυτός άνθρωπος να κυβερνά το κράτος; Για όνομα του Θεού, αυτός ο άνθρωπος προστατεύει τα συμφέροντα του έθνους;», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου: O Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και η οικογένειά του προσπαθούν να διαφύγουν στις ΗΠΑ

Κιλιτσντάρογλου: Θα δείξουμε στους Έλληνες τι θα γίνουν τα όπλα στα νησιά

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας