12:25 Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Κίνα: Oι εμπορικές τριβές με την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να πυροδοτήσουν «εμπορικό πόλεμο»

Κίνα: Oι εμπορικές τριβές με την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να πυροδοτήσουν «εμπορικό πόλεμο»

Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να κλιμακώνει τις εμπορικές τριβές, οι οποίες «ενδέχεται να πυροδοτήσουν έναν εμπορικό πόλεμο».

«Η ευθύνη ανήκει πλήρως στην πλευρά της ΕΕ», αναφέρει σε δήλωση εκπρόσωπος του υπουργείου.

Η Κίνα ελπίζει ότι η ΕΕ θα τη συναντήσει στα μισά του δρόμου, θα διαχειριστεί τις διαφορές μέσω του διαλόγου και θα αποφύγει να κλιμακώσει τις εμπορικές τριβές ή να επιτρέψει να βγουν εκτός ελέγχου, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την επιβολή δασμών έως και 38,1% στις εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων από την Κίνα, παρά τις διαμαρτυρίες του Πεκίνου, βυθίζοντας τις εμπορικές σχέσεις σε νέο χαμηλό σημείο και διακινδυνεύοντας τιμωρητική δράση από τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Η δήλωση του υπουργείου Εμπορίου δημοσιοποιήθηκε περίπου μία ώρα πριν από την άφιξη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Ρόμπερτ Χάμπεκ στο Πεκίνο, όπου αναμένεται να εξηγήσει στους κινέζους αξιωματούχους την πρόσφατη ανακοίνωση για τους δασμούς και να αμβλύνει παράλληλα τον κίνδυνο αντιποίνων από την Κίνα, που θα έβλαπταν γερμανικές επιχειρήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέες κυρώσεις και δασμούς σε βάρος της Ρωσίας ανακοίνωσε ο Μπάιντεν

Ποια ελληνικά προϊόντα εξαιρούνται από τους δασμούς των ΗΠΑ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας