2:05 Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

ΚΙΝΑΛ: Βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από αυτούς που ψήφισαν! Τι αναφέρει ο Γ. Παπανδρέου

ΚΙΝΑΛ: Βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από αυτούς που ψήφισαν! Τι αναφέρει ο Γ. Παπανδρέου

Σαφές θέμα νοθείας στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, 5ης Δεκεμβρίου, για την ανάδειξη Προέδρου στο ΚΙΝΑΛ έθεσε με επιστολή του προς την αρμόδια επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής, ΕΔΕΚΑΠ, ο Γιώργος Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του αυτή προς την ΕΔΕΚΑΠ ο Γιώργος Α. Παπανδρέου αναφέρει τα εξής:

Μου γνωστοποιήθηκε από τον εκπρόσωπό μου στην ΕΔΕΚΑΠ, ότι κοινοποιήθηκαν στην Επιτροπή σας καταγγελίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία της πρώτης Κυριακής.

Άμεσα, ζήτησα από την οργανωτική μου ομάδα τον ενδελεχή έλεγχο των τελικών αποτελεσμάτων. Κατόπιν διασταύρωσης των επίσημων στοιχείων της εταιρίας OTS, που αφορούν τους ηλεκτρονικά διαπιστευμένους στα tablet της εκλογικής διαδικασίας και τα αποτελέσματα ανά κάλπη, προέκυψε ότι σε 164 εκλογικά τμήματα (από σύνολο 841, δηλαδή στο 20% των εκλογικών τμημάτων) στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν – διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο.

Δεδομένου ότι οι διαφορές που εντοπίστηκαν θέτουν ζήτημα διαφάνειας και προάσπισης του αδιάβλητου της διαδικασίας και ότι την Κυριακή επίκειται ο δεύτερος γύρος των εκλογών, ζήτω από την Επιτροπή σας ως το πλέον αρμόδιο καταστατικό όργανο να διερευνηθούν εις βάθος οι εν λόγω καταγγελίες, ώστε εκτός των άλλων να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίδυμο Ανδρουλάκη – Λοβέρδου και για τη Σοσιαλιστική Διεθνή

Βουλή: Οργισμένη αντίδραση του Θ. Πλεύρη κατά των ισχυρισμών του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ περί κλειστών κλινών ΜΕΘ για λίγους

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας