12:42 Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Κίνημα Αλλαγής: « Η "συμβολική" αύξηση του κατώτατου μισθού αποτελεί εμπαιγμό των εργαζομένων»

Κίνημα Αλλαγής: « Η "συμβολική" αύξηση του κατώτατου μισθού αποτελεί εμπαιγμό των εργαζομένων»

Για «εμπαιγμό των εργαζομένων» μιλά το Κίνημα Αλλαγής στο σχόλιό του για την «απόφαση της Κυβέρνησης για αύξηση του κατώτατου μισθού “συμβολικά”, κατά 13 ευρώ τον μήνα», την ώρα «που η “ακρίβεια” στην αγορά δεν είναι καθόλου “συμβολική” και πλήττει και πάλι το εισόδημα των νοικοκυριών».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση η Χαρ. Τρικούπη δεν περίμενε «κάτι διαφορετικό από την ΝΔ», καθώς η τελευταία «συνεχίζει να προωθεί το βαθιά συντηρητικό εργασιακό της “όραμα” για την φθηνή και απαξιωμένη εργασία, με τους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και συμβάσεις».

«Υπενθυμίζουμε ότι η ΓΣΕΕ πρότεινε (μετά την 2ετή καθήλωση του κατώτατου μισθού) την άμεση αύξηση του στα 751 ευρώ. Πρόταση που απαράδεκτα αγνόησε ο κ. Μητσοτάκης», προστίθεται, ενώ το κόμμα καταλήγει σημειώνοντας πως:

«Το Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει να διεκδικεί τον δικό του “δρόμο”. Αλλαγή του νόμου και καθορισμό του κατώτατου μισθού από την ελεύθερη διαπραγμάτευση των κοινωνικών εταίρων με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ώστε να εξασφαλίζεται διαχρονικά, ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας