4:40 Τρίτη 28 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

«Κιβωτός του Κόσμου»: Έβαλαν ιερόδουλες σε διαμέρισμα που πρόσφερε δωρητής!

«Κιβωτός του Κόσμου»: Έβαλαν ιερόδουλες σε διαμέρισμα που πρόσφερε δωρητής!

“Έβαλαν ιερόδουλες στο διαμέρισμα που παραχώρησα στην «Κιβωτό του Κόσμου» για να βρουν στέγη άπορες οικογένειες!”
Αυτό καταγγέλλει στην «Μ» ο ιδιοκτήτης γνωστής κατασκευαστικής εταιρείας που το παραχώρησε

Του ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑΚΗ

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Εργολάβος – δωρητής καταγγέλλει ότι διέκοψε τη βοήθεια που προσέφερε επί σειρά ετών στην «Κιβωτό του Κόσμου» επειδή στο διαμέρισμα που είχε παραχωρήσει στη ΜΚΟ αντί για οικογένειες έβαλαν… ιερόδουλες!
«Αποφάσισα να παραχωρήσω το διαμέρισμα στην ‘‘Κιβωτό’’ ακούγοντας μια ραδιοφωνική εκπομπή την παραμονή των Χριστουγέννων. Ο πατήρ Αντώνιος έλεγε ότι έχουν ανάγκη, αυτό με συγκίνησε» λέει στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» ο ιδιοκτήτης γνωστής κατασκευαστικής εταιρείας. «Επειδή είχα άδεια και απούλητα διαμερίσματα μέσα στην κρίση, θεώρησα ότι ήταν υποχρέωσή μου να παραχωρήσω ένα στην ‘‘Κιβωτό’’. Έδωσα με τη μορφή χρησιδανείου ένα διαμέρισμα νεόδμητο 55 τετραγωνικών στον 2ο όροφο πολυκατοικίας στα Κάτω Πατήσια, κοντά στην οδό Λιοσίων» πρόσθεσε. Ο σκοπός ήταν να βοηθηθούν οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα μέχρι να ορθοποδήσουν. «Ο μοναδικός όρος που έβαλα ήταν ότι στο διαμέρισμα θα έπρεπε να εναλλάσσονται οι ένοικοι κάθε χρόνο, έτσι ώστε να προσφέρουμε αυτήν την υπηρεσία και σε πολύ περισσότερους. Στόχος μας ήταν να στηρίξουμε τις οικογένειες αυτές και όχι να τις αφήσουμε να επαναπαυθούν» συμπλήρωσε.

Συμφωνία
Η συγκεκριμένη συμφωνία κλείστηκε τον Απρίλιο του 2010. O ίδιος δεν είχε καμία σχέση με την επιλογή των προσώπων. «Ήλθε μία οικογένεια, έμειναν έναν χρόνο, μετά τους είπα ‘‘παιδιά, ήρθε η ώρα να αλλάξουμε ενοίκους’’. Μου έφεραν μετά από μήνες κάποιον άλλον, δηλαδή το διαμέρισμα παρέμενε για μεγάλο χρονικό διάστημα κλειστό. Εγώ ενοχλούσα να μου φέρουν άλλους και όχι το αντίθετο, όπως θα ήταν το λογικό» συμπληρώνει ο δωρητής.

Η πολυκατοικία στα Πατήσια και το διαμέρισμα του β ορόφου που μετατράπηκε σε ροζ στούντιο

Τα… κορίτσια
Η εναλλαγή των ενοίκων στο διαμέρισμα που είχε παραχωρηθεί στη ΜΚΟ γινόταν ομαλά, αν εξαιρέσει κανείς την καθυστέρηση στο να προτείνουν ποια οικογένεια θα φέρουν. Ο ίδιος παρέδιδε τα κλειδιά του διαμερίσματος στον νέο ένοικο. Όλα αυτά μέχρι το 2015. Τότε τον ειδοποίησε μια γυναίκα από την «Κιβωτό» (σ.σ. δεν θυμόταν ποια είναι) ότι θα έλθουν στο διαμέρισμα τέσσερα κορίτσια από την Αφρική που βρήκαν και είχαν ανάγκη. «Της είπα ‘‘πολύ ωραία, ελάτε’’. Οι ένοικοι της πολυκατοικίας αρχικά ενοχλήθηκαν από τα θορυβώδη ‘‘πάρτι’’ και τις φασαρίες που ακούγονταν από το διαμέρισμα του β΄ ορόφου. Δεν άργησαν να αντιληφθούν ότι τα κορίτσια ασκούσαν το ‘‘αρχαιότερο επάγγελμα’’, ακόμα και μέσα στην πολυκατοικία». «Ήταν περίεργη η κατάσταση. Τα κορίτσια από την Αφρική δούλευαν μέχρι τις τρεις τα ξημερώματα στην οδό Λιοσίων. Τι μπορείς να κάνεις το βράδυ στη Λιοσίων;» αναρωτιέται ρητορικά ο εργολάβος. Όταν γύριζαν στο διαμέρισμα έκαναν «πάρτι» και φασαρίες. Οι υπόλοιποι ένοικοι της πολυκατοικίας, οικογενειάρχες οι περισσότεροι, θορυβήθηκαν από αυτήν την κατάσταση και ενημέρωσαν τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος.
Ο ίδιος επικοινώνησε άμεσα με την «Κιβωτό»: «Τους λέω: ‘‘Είπαμε να προσφέρουμε, μη γίνουμε ρεζίλι των σκυλιών, θα μας γράψουν οι εφημερίδες. Δεν έχουμε κανένα λόγο να το κάνουμε αυτό’’. Έτσι σταμάτησε συνεργασία με την ‘‘Κιβωτό’’, αλλά αυτό έγινε επειδή είχα διαπιστώσει ότι ο πατήρ Αντώνιος και οι άλλοι υπεύθυνοι δεν έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το διαμέρισμα».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κιβωτός του Κόσμου: Στην αντεπίθεση ο πατέρας Αντώνιος – Τι ζήτησαν οι δικηγόροι του στον Αρειο Πάγο

«Κιβωτός του Κόσμου»: Πότε θα ασκηθούν ποινικές διώξεις και ποιες οι ποινές των κακουργημάτων που ερευνώνται


Ο εργολάβος διευκρίνισε ότι οι εκπρόσωποι της ΜΚΟ δεν του ζήτησαν να τους μεταβιβάσει το σπίτι, όπως είχαν κάνει με άλλους: «Έβλεπα ότι είχε αρχίσει να μεγαλώνει η ‘‘Κιβωτός’’ και να ‘‘χάνουν την μπάλα’’ (σ.σ. οι υπεύθυνοι) και κάποια στιγμή σταμάτησα τη συνεργασία, η οποία έληξε ‘‘άδοξα’’. Κατάλαβα πλέον ότι δεν είχαν ανάγκη, δεν ενδιαφέρονταν. Είχε χαθεί η αμεσότητα και εκεί που στην αρχή συνομιλούσα απευθείας με τον πατέρα Αντώνιο, μετά υπήρχε επικοινωνία μόνο με εκπροσώπους, με υπαλλήλους οι οποίοι δεν ακολουθούσαν καν τα συμφωνημένα».
Ο ίδιος παρακαλεί να μην ισχύουν όλα αυτά που ακούγονται για την «Κιβωτό». «Είμαι σοκαρισμένος από τις εξελίξεις. Στενοχωρήθηκα γιατί δεν είχε γίνει κάποιος έλεγχος και σε μια πολυκατοικία όπου ζουν οικογένειές έστειλαν κορίτσια τα οποία ‘‘εξέπεμπαν’’ σε άλλο μήκος κύματος» κατέληξε.

Ενοικοι
Η «ΜΠΑΜ» συνομίλησε με ενοίκους της συγκεκριμένης πολυκατοικίας. «Μας είχε ενημερώσει ο εργολάβος ότι είχε δώσει ένα διαμέρισμα για να μένουν οικογένειες. Στο τέλος όμως μας έφεραν κάτι κοπέλες από την Αφρική» μας λέει ο Α.Π., ιδιοκτήτης διαμερίσματος εδώ και πολλά χρόνια. «Έμπαιναν στην πολυκατοικία τα ξημερώματα ή νωρίς το πρωί. Δεν τις βλέπαμε, δημιουργούσαν κάποιες φασαρίες. Ακούγονταν διάφοροι… ήχοι από το διαμέρισμα» συμπληρώνει με νόημα ο ίδιος. Όπως ανέφερε εκείνη την εποχή είχαν ανοίξει δύο οίκοι ανοχής σε κοντινή απόσταση στην οδό Λιοσίων, οι οποίοι φιλοξενούσαν Αφρικανές. «Ενοχλήθηκε ο κόσμος εδώ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ειδοποιήσαμε τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, ο οποίος επικοινώνησε με την ‘‘Κιβωτό του Κόσμου’’ και τα ‘‘κορίτσια’’ έφυγαν γρήγορα» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος τόνισε ότι όσοι έμεναν στην πολυκατοικία δεν είχαν κανένα πρόβλημα με τους προηγούμενους ενοίκους που είχαν φέρει οι υπεύθυνοι της ΜΚΟ: «Κανένας δεν είναι αρνητικός στο να βοηθάμε τον συνάνθρωπό μας. Ήλθαν κάποιες οικογένειες, οι οποίες μεγάλωσαν παιδιά, βρήκαν δουλειές, όλοι είχαμε γίνει φίλοι μεταξύ μας. Το πρόβλημα ήταν με τις συγκεκριμένες γυναίκες, οι οποίες δημιούργησαν ‘‘περίεργες’’ καταστάσεις».

Από την “ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ” που κυκλοφορεί

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας