21:34 Κυριακή 7 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Κλειστή η Φιλοσοφική σχολή ελέω Ρουβίκωνα

Κλειστή η Φιλοσοφική σχολή ελέω Ρουβίκωνα

Την απόφαση να ανασταλεί συμβολικά η λειτουργία της Φιλοσοφικής Σχολής σήμερα, Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, έλαβαν οι Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ και η Κοσμητεία της Σχολής, μετά τα χθεσινά γεγονότα.

Χθες καθηγητές της Σχολής πραγματοποίησαν ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά στο γραφείο 516, που είχε καταλάβει η οργάνωση «Ρουβίκωνας», σε μία προσπάθεια να λήξουν την κατάληψη. Ωστόσο, όταν έφυγαν οι καθηγητές, τον χώρο ανακατέλαβε ο «Ρουβίκωνας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κύριο μέλημα των πρυτανικών Αρχών και της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής σχολής παραμένει η ασφάλεια όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, ενώ υπογραμμίζουν «για άλλη μια φορά τη σθεναρή βούλησή τους να μην επιτρέψουν την προσβολή και παραβίαση των ακαδημαϊκών αρχών που διέπουν τη λειτουργία του πανεπιστημίου, την παρεμπόδιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τη χρήση βίας».«Τα θεσμικά όργανα του Πανεπιστημίου θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της Φιλοσοφικής σχολής», προσθέτει η ανακοίνωση.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας