23:11 Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Κοινός φορτιστής για κινητό, ακουστικά και tablet από την Κομισιόν

Κοινός φορτιστής για κινητό, ακουστικά και tablet από την Κομισιόν

Νομοθετική πρόταση που προβλέπει να κατασκευάζεται κοινός φορτιστής για το κινητό τηλέφωνο, τα ακουστικά και το tablet, θα παρουσιάσει την Πέμπτη η Κομισιόν, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, η ΕΕ τονίζει εδώ και μία δεκαετία ότι ένας κοινός φορτιστής για αυτές τις συσκευές θα είναι πιο εύχρηστος για τους πολίτες και επιπλέον θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με την πηγή του Reuters, αν οι εταιρείες προχωρήσουν σε αυτήν την κίνηση, η Apple θα είναι εκείνη που θα πληγεί περισσότερο σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.

Η ίδια πηγή επισήμανε ακόμη ότι η Κομισιόν θέλει οι πωλήσεις των φορτιστών να μην είναι άμεσα συνδεδεμένες με εκείνες των συσκευών, ενώ προτείνει και τη δημιουργία της ανάλογης θύρας.

Η Apple, από την πλευρά της, έχει ανακοινώσει στο παρελθόν ότι η κατασκευή ενός κοινού φορτιστή μπορεί να μειώσει την καινοτομία στην τεχνολογία και επιπλέον να προκαλέσει έναν μεγάλο όγκο από ηλεκτρονικά σκουπίδια.

Από την άλλη, οι συσκευές Android χρησιμοποιούν φορτιστές USB-C, οι οποίοι σύμφωνα με έρευνα της Κομισιόν το 2019 καλύπτουν το 29% των κινητών συσκευών που πωλήθηκαν στην ΕΕ το 2018 και το 2019.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 50% των κινητών συσκευών ήταν USB-B και το 21% ήταν Lightning, δηλαδή ο τύπος φορτιστή που χρησιμοποιεί η Apple στα iPhone.

Πηγή: Reuters

Διαβάστε ακόμη

Το facebook διαγράφει λογαριασμούς αντιεμβολιαστών

Facebook, Twitter και LinkedIn κρύβουν τους λογαριασμούς Αφγανών από τα μάτια των Ταλιμπάν

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας