18:03 Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Κόκκαλης: Επιστολή συνεργασίας σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά και Πλεύση

Κόκκαλης: Επιστολή συνεργασίας σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά και Πλεύση

Επιστολή προς τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων του λεγόμενου προοδευτικού χώρου απηύθυνε ο γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και ευρωβουλευτής των Ευρωπαίων Πρασίνων Πέτρος Κόκκαλης, με την οποία καλεί σε διάλογο, με στόχο να διαμορφωθούν οι συνθήκες αλλαγής του πολιτικού σκηνικού.

Στην επιστολή του, η οποία απευθύνεται σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας, ο Πέτρος Κόκκαλης σημειώνει ότι «μετά από πεντέμισι χρόνια στην κυβέρνηση, είναι εμφανές ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελούν μέρος του προβλήματος».

Προσθέτει, παράλληλα, ότι «η άνοδος της Ακροδεξιάς και η ενίσχυση λαϊκιστικών πολιτικών δυνάμεων που προωθούν τη μισαλλοδοξία είναι πλέον ορατά. Είναι πλέον υπαρκτό το ενδεχόμενο της επιστροφής σε μια Ευρώπη λιγότερο δημοκρατική, λιγότερο δίκαιη, λιγότερο κοινωνική και λιγότερο φεμινιστική.

Η απειλή γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν η παραδοσιακή Δεξιά προσεγγίζει τις δυνάμεις ή τις θέσεις της Άκρας Δεξιάς, όπως γίνεται σε πολλές χώρες της ΕΕ, περιλαμβανομένης και της Ελλάδας».

Ο γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ τονίζει ότι «είναι επιτακτική η ανάγκη να βρεθούν τρόποι συντονισμένου και οργανωμένου διαλόγου των δυνάμεων της δημοκρατίας, της προόδου και του ορθολογισμού, έτσι ώστε να διαμορφωθούν οι συνθήκες αλλαγής του πολιτικού σκηνικού» και σημειώνει ότι όπου η σύγκλιση αυτή έγινε εφικτή σε ευρωπαϊκό επίπεδο, «αυτό έγινε γύρω από το πράσινο αφήγημα, το οποίο απαντά στις προκλήσεις της εποχής μας».

«Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΚΟΣΜΟΣ καταθέτει στο δημόσιο διάλογο την Εθνική Πράσινη Συμφωνία. Ένα πλήρες, ολοκληρωμένο και επιστημονικά τεκμηριωμένο πρόγραμμα με στόχο ένα σύστημα που φέρνει σε ισορροπία την κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον, με την παράλληλη εγγύηση του κράτους δικαίου», καταλήγει η επιστολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάχη για να κρατηθεί στην ζωή κορίτσι 2 χρονών μετά από ανάφλεξη

ΠΑΣΟΚ: Θα διαψεύσουμε τις δημοσκοπήσεις – Εφικτός στόχος η δεύτερη θέση με αύξηση των ποσοστών

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας