0:11 Σάββατο 22 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Κολυμβητής 100 χρονών βούτηξε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Ντόχα

Κολυμβητής 100 χρονών βούτηξε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Ντόχα

Ένας 100χρονος Ιρανός κολυμβητής αποθεώθηκε από το κοινό όταν έκανε κατάδυση από πλατφόρμα 1 μέτρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που διεξάγεται στη Ντόχα.

Ο Τάγκι Ασκάρ φέρεται να σκούπισε τα δάκρυά του συγκινημένος, αφού το πλήθος του έδειξε τον απεριόριστο θαυμασμό του σε αυτόν. Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους αθλητές της Ασίας, αφού στο παλμαρέ του έχει χάλκινα και ασημένια μετάλλια σε επίπεδο ασιατικών αγώνων. Ο Τάγκι Ασκάρ βούτηξε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου προκειμένου να προωθήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Aquatic Masters που διεξάγεται στον ίδιο χώρο και ξεκινά σε δύο εβδομάδες.

Ο 100χρονος κολυμβητής θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα και σημειώνεται πως έχουν περάσει 73 χρόνια από τότε που πήρε αργυρό και χάλκινο μετάλλιο στους πρώτους Ασιατικούς Αγώνες στο Νέο Δελχί το 1951 και 59 χρόνια από τότε που αποσύρθηκε επίσημα. Φέρεται να άφησε το άθλημα με καλό πρόσημο, λέγοντας στο World Aquatics: «Όταν αγωνιζόμουν σε εθνικό επίπεδο, το τελευταίο πρωτάθλημα που έκανα ήταν όταν ήμουν 41 ετών. Πέτυχα ένα χρυσό μετάλλιο σε εθνικό επίπεδο και μετά από αυτό αποχαιρέτησα το άθλημα, αλλά τουλάχιστον με ένα χρυσό μετάλλιο».

Παρότι είχε αποσυρθεί, παρακολουθούσε την εξέλιξη του αθλήματος καθώς διατηρεί μεγάλο πάθος γι’ αυτό. «Την πρώτη φορά που συμμετείχα στους Ασιατικούς Αγώνες στο Νέο Δελχί το 1951, το επίπεδο των καταδύσεων στο Ιράν ήταν πολύ υψηλό και πέτυχα δύο μετάλλια. Αλλά μέχρι να γίνουν οι αγώνες στην Τεχεράνη το 1974, οι Κινέζοι κολυμβητές είχαν μπει σε αυτό το όμορφο άθλημα και άρχισαν να βελτιώνονται κατά πολύ – εμείς απλά δεν μπορούσαμε να τους προλάβουμε, καθώς παραμείναμε στο ίδιο επίπεδο με αυτό που ξεκινήσαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Έβδομη στον κόσμο η Ελλάδα στο Ελεύθερο Ομαδικό

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Διέλυσε και την Ιταλία η Εθνική πόλο Γυναικών

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας