20:02 Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Κομισιόν: Διέψευσε την προθεσμία των τριών ημερών

Κομισιόν: Διέψευσε την προθεσμία των τριών ημερών

Μέσω του εκπροσώπου του Όλι Ρεν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέψευσε σήμερα, τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες δίνεται προθεσμία τριών ημερών στις ελληνικές αρχές να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο πλαίσιο της εν εξελίξει αξιολόγησης του προγράμματος.

Σύμφωνα με τον Σάιμον Ο΄Κόνορ, «το μόνο που είναι αλήθεια είναι ότι για να μπορέσει το Eurogroup να λάβει απόφαση ή να καταλήξει σε πολιτική συμφωνία την ερχόμενη Δευτέρα οι συζητήσεις στην Αθήνα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί νωρίτερα».

[quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]Ο Ο’ Κόνορ ξεκαθάρισε πως «δεν έχουμε θέσει καμία προθεσμία», αναφερόμενος στο σχετικό τηλεγράφημα του Reuters και είπε ότι πρόκειται για μια ιστορία «που βγαίνει από το πουθενά».[/quote_text]

Ερωτηθείς, για την πορεία των συζητήσεων στην Αθήνα ο ίδιος εκπρόσωπος τόνισε ότι πάγια θέση της Επιτροπής είναι να μην σχολιάζει τις διαπραγματεύσεις όταν βρίσκονται σε εξέλιξη.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο η επόμενη δόση των 8,1 δισ. ευρώ να καταβληθεί τμηματικά σε υποδόσεις ο Σ. Ο’ Κόνορ επιβεβαίωσε ότι είναι μια συνήθης πρακτική τους τελευταίους 6 μήνες οι δόσεις να εκταμιεύονται σε υποδόσεις υπό την προϋπόθεση ότι θα πληρούνται οι πολιτικοί όροι που έχουν τεθεί.

 

«Δεν υπάρχει κάτι καινούργιο σε αυτό το θέμα», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας