0:45 Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Κομισιόν: Θα διασφαλίσουμε πως τα εμβόλια της AstraZeneca θα παραμείνουν στην ΕΕ

Κομισιόν: Θα διασφαλίσουμε πως τα εμβόλια της AstraZeneca θα παραμείνουν στην ΕΕ

Η ΕΕ θα διασφαλίσει πως τα εμβόλια για τον κορωνοϊό που παράγονται από την AstraZeneca εντός της θα παραμείνουν εκεί μέχρι η εταιρεία να αρχίσει και πάλι να υλοποιεί τις δεσμεύσεις της ως προς τις παραδόσεις, είπε την Παρασκευή ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν.

Η ΕΕ αυστηροποίησε τον έλεγχο επί των εξαγωγών εμβολίων κορωνοϊού, στο πλαίσιο του ευρύτερου ζητήματος που έχει προκύψει με τις εξαγωγές σε χώρες με υψηλότερους ρυθμούς εμβολιασμού, όπως η Βρετανία, ή χώρες που δεν μοιράζονται τις δόσεις που παράγουν.

«Φυσικά, η AstraZeneca είναι ζήτημα…είχαμε πρόβλημα με αυτή την εταιρεία» είπε ο Μπρετόν, προσθέτοντας πως όλοι οι άλλοι προμηθευτές τα πήγαιναν καλά.

«Έχουμε τα εργαλεία και θα διασφαλίσουμε πως όλα θα μείνουν στην Ευρώπη μέχρι η εταιρεία να επιστρέψει στις δεσμεύσεις της» είπε, σύμφωνα με το Reuters, ο Μπρετόν κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στις εγκαταστάσεις της Reig Jofre στη Βαρκελώνη, όπου θα συσκευάζεται το εμβόλιο της Johnson & Johnson από τα μέσα του Ιουνίου.

Η Ευρώπη θα έπρεπε να είναι παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή εμβολίων για τον κορωνοϊό μέχρι τα τέλη του έτους, με 52 εργοστάσια να συμμετέχουν στη διαδικασία ανά την ήπειρο, είπε ο Μπρετόν. Επίσης, πρόσθεσε ότι η Ευρώπη αναμένεται να έχει εμβολιάσει αρκετούς το καλοκαίρι, πιθανώς κατά τα μέσα Ιουλίου, για να επιτύχει το επιθυμητό επίπεδο ανοσίας.

Μέχρι το τέλος του έτους, η Ευρώπη θα έπρεπε να έχει τη δυνατότητα παραγωγής δύο- τριών δισεκατομμυρίων δόσεων συνολικά, συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης 

Το Νοσοκομείο Ν.Ι.Μ.Τ.Σ που εφημερεύει επισκέφθηκε απόψε ο Β. Κικίλιας

Η UNESCO μιλά για “καταστροφή γενεών” λόγω της πανδημίας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας