9:45 Κυριακή 28 Μαΐου 2023
eReportaz

Live:

Κωνσταντίνος Παπανικόλας: Στις τοξικολογικές ψάχνουν τώρα τις απαντήσεις!

Κωνσταντίνος Παπανικόλας: Στις τοξικολογικές ψάχνουν τώρα τις απαντήσεις!

Η κηδεία του εκλιπόντος καναλάρχη τελέσθηκε στη γενέτειρα του, την Πιάνα Αρκαδίας ενώ οι έρευνες συνεχίζονται…

Σ.Λαμπίρης στην «Μ»: «Εγκληματική οργάνωση κάνει κάποιος για να καρπωθεί κάτι. Εγώ τι να καρπωθώ;

 Του ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑΚΗ

 Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη γύρω από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού «Τηλεφώς» και μετόχου (με μερίδιο 25%) του Kontra Channel.

Ο καναλάρχης άφησε την τελευταία του πνοή στις 5 Μαΐου, λίγες ώρες μετά τη μεταφορά του σε ιδιωτικό θεραπευτήριο από τα αδέλφια του, αν και ο ίδιος είχε ζητήσει να μη μετακινηθεί από το θεραπευτήριο ιδιοκτησίας του στον Ωρωπό.

Ο Σπύρος Λαμπίρης επιστήθιος φίλος του Κωνσταντίνου Παπανικόλα

Η κηδεία του, που είχε «παγώσει» για πέντε μέρες, μετά από εισαγγελική εντολή, τελέσθηκε την Παρασκευή (12/5) στη γενέτειρα του, την Πιάνα Αρκαδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιατροδικαστική εξέταση, η αιτία θανάτου του συνιδιοκτήτη του Kontra Channel είναι για την ώρα απροσδιόριστη. Σε αυτήν αναφέρεται ακόμα ότι ο εκλιπών έπασχε από καρκίνο του προστάτη που είχε κάνει μεταστάσεις.

Η προσοχή στρέφεται τώρα στα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, τα οποία αναμένεται να γίνουν γνωστά μετά από μερικές εβδομάδες, ακόμα και μήνες.

 

Η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» παρουσιάζει έγγραφα-ντοκουμέντα σύμφωνα με τα οποία ο εκλιπών αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως ανοϊκή συνδρομή τύπου Αλτσχάιμερ και γενικευμένη δευτερογενή ατροφία των κάτω άκρων, που είχε προκληθεί από τον μεταστατικό καρκίνο του προστάτη που έπασχε.

Όμως ο Σπυρίδων Λαμπίρης, επιστήθιος φίλος και στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά με την οποία ζητεί να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου του 80χρονου λίγες ώρες μετά τη μεταφορά του.

Πληρεξούσιο

Παράλληλα, σχετικά με τη μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος του οι κ. Κυριάκος Τόμπρας και Χρήστος Παπαμέτης, ο κ. Λαμπίρης σημειώνει στην «Μ»: «Εγκληματική οργάνωση κάνει κάποιος για να καρπωθεί κάτι. Εγώ τι να καρπωθώ; Πριν αναλάβω με πληρεξούσιο το πρώτο που έγραψα ήταν ουδέποτε θα προσπαθήσω να πείσω τον Κωνσταντίνο Παπανικόλα να υπογράψει εξουσιοδότηση για δικό μου όφελος. Αν κάπου φαίνεται κάτι τέτοιο, πάρτε μου το κεφάλι».

Αναφερόμενος στους δύο μηνυτές επισήμανε: «Εγώ ήδη πληρώνω τον ΦΠΑ αυτών των τύπων που ακόμα δεν τον έχουν πληρώσει (2.500 ευρώ). Αυτοί οι άνθρωποι, μια μέρα με τα χιόνια που η Πολιτική Προστασία έλεγε πόσο επικίνδυνο είναι να κυκλοφορεί κανείς με το αυτοκίνητο, παρουσιάστηκαν και ήθελαν να τους ανοίξω και να βάλω εγώ μια υπογραφή για να μη χάσουν το ψωμί τους. Και ο Τόμπρας ως διαφημιζόμενος χρόνια εκεί στον Παπανικόλα και ο Παπαμέτης, τον οποίο προσέλαβα για μία ημέρα». Όπως μας είπε ο κ. Λαμπίρης, ο εκλιπών του είχε αναθέσει το «Τηλεφώς» όταν το πήρε στα χέρια του το 2010, για να κάνει αναβάθμιση. «Το ίδιο μου ανέθεσε και τώρα. Ξέρετε από τις 23 Γενάρη δεν παίζει τίποτα το Kontra παρά μόνο Παπανικόλα». Ο ίδιος είπε ότι υπήρξαν αντιδράσεις καθώς ο ίδιος «ήθελε να πληρώνει κανονικά με τιμολόγια μέσω τραπέζης, ενώ πριν οι πληρωμές γίνονταν με μαύρο χρήμα.

Μάλιστα έκανε λόγο για απόπειρα δωροδοκίας από την οικογένεια του συνιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού, η οποία αποπειράθηκε να γίνει μέσα από τη μία από τις δύο γυναίκες που τον φρόντιζαν. «Με παίρνει η Λέλα Παπαντωνίου και μου λέει: ‘‘Πόσα θέλεις; Πέντε, δέκα, δεκαπέντε χιλιάδες να καλύψεις τις υποχρεώσεις σου και να πας να πεις ένα ψέμα στην Αστυνομία».

2

3

4

 

—————-ΕΝΘΕΤΟ 1

 

Στέλιος Σούρλας – Δικηγόρος Κων. Παπανικόλα

 

Ο δικηγόρος του εκλιπόντος Στέλιος Σούρλας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας είχε μεν καρκίνο, αλλά δεν κινδύνευε άμεσα η ζωή του. «Μας έκανε τεράστια εντύπωση πως λίγες ώρες μετά την απομάκρυνσή του από το σπίτι του, απεβίωσε». Ο ίδιος επισήμανε ότι ο 80χρονος ήθελε να παραμείνει στο σπίτι. «Σε βιντεάκι είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να μπει σε δικαστική συμπαράσταση από κανέναν, πλην του φίλου του κ. Λαμπίρη», τόνισε ο κ. Σούρλας.

Ο δικηγόρος σημείωσε ακόμα ότι θα έπρεπε να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη από δημόσιο νοσοκομείο, αλλά υπήρχε μόνο «μία γνωμάτευση ενός ιδιώτη γιατρού που ελήφθη υπ’ όψιν από το δικαστήριο, κακώς κατ’ εμέ».

 

«Ανυπόστατες καταγγελίες»

 

Ο κ. Σούρλας έκανε αναφορά και στη μήνυση που υπεβλήθη τον περασμένο Μάρτιο σε βάρος του Σπυρίδωνος Λαμπίρη: «Οι καταγγελίες και μηνύσεις τρίτων εκτός από ψευδείς, ανυπόστατες και συκοφαντικές, έχουν και κίνητρο το οποίο ερευνάται από τον Εισαγγελέα.

Πίσω από αυτούς κρύβεται το άτομο που προσπάθησε να εξαπατήσει τον Παπανικόλα και να του πάρει τις μετοχές.

Όταν αυτό το πρόσωπο μπλοκαρίστηκε, με μήνυση κακουργηματική εις βάρος του και με ασφαλιστικά μέτρα, που του απαγόρευε να πλησιάζει τον εκλιπόντα στα 100 μέτρα, τότε επινόησε τους τρίτους οι οποίοι βγαίνουν σήμερα και μιλάνε κατά του Λαμπίρη για εγκληματική οργάνωση και άλλα ανυπόστατα και συκοφαντικά πράγματα. Γιατί δεν τα έλεγαν πιο πριν και τα λένε όταν μπλοκαρίστηκε το άτομο αυτό; Οι άνθρωποι αυτοί δεν νομιμοποιούνται να ασκήσουν οποιαδήποτε μήνυση σε βάρος του Παπανικόλα ή του Λαμπίρη» αναφέρει ο κ. Σούρλας. Όπως μας είπε, την ημέρα που πέθανε ο 80χρονος κοινοποιήθηκε αγωγή ενός εκ των τρίτων με την οποία ζητούσε ο εκλιπών να του καταβάλει 15.000 ευρώ. «Έχει αντιφατικότητα αυτό, όπως καταλαβαίνετε» συμπληρώνει ο δικηγόρος. «Από τη μία εις εκ των τρίτων κάνει αίτηση να θέσει τον Παπανικόλα υπό δικαστική συμπαράσταση, ότι είναι αγαπημένος του στενός φίλος, και από την άλλη κοινοποιεί αγωγή. Αντιλαμβάνομαι τον πανικό, τη σύγχυση και την οργή των τρίτων, όμως τους διαβεβαιώ ότι έχω ακόμα πολλούς άσους κρυμμένους στο μανίκι και περιμένω να εκτεθούν. Υπάρχουν βίντεο κι άλλα στοιχεία τα οποία θα τα βγάλω όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Σούρλας και καταλήγει: «Θέλω να μας πουν τα αδέλφια του Παπανικόλα εάν τους ενόχλησε η προσπάθεια υφαρπαγής των μετοχών και εξαπάτησης του εκλιπόντος από το τρίτο άτομο. Εάν συντάσσονται με αυτούς».

 

 

————-ΕΝΘΕΤΟ 2

Δημήτρης Χρυσάφης – Δικηγόρος αδελφών Κων. Παπανικόλα

 

Ο δικηγόρος των τριών αδελφών του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, Δημήτρης Χρυσάφης, αναφέρει στην «Μ»:

«Οι αδελφοί του Κων. Παπανικόλα είναι οικονομικά ανεξάρτητοι και δεν έχουν ανάγκη την κατάχρεη περιουσία του αδελφού τους, όπως υπαινίσσονται διάφοροι στα media. Έχουν επιλέξει τα αδέρφια να μην εμπλακούν σε όλο αυτό το παιχνίδι εντυπώσεων, το οποίο δεν ξέρουμε πού αποσκοπεί, δοθέντος ότι ο αγαπημένος Κων. Παπανικόλας είναι πλέον νεκρός. Η ιατροδικαστική έκθεση βγήκε και αναφέρει ότι λόγω της καταγγελίας που έχει γίνει είναι εν αναμονή του πορίσματος των τοξικολογικών εξετάσεων που θα εκδοθεί ίσως σε μερικούς μήνες. Αμέσως μετά από την ταφή και αφού πλέον λάβουμε τη ληξιαρχική πράξη θανάτου, θα προχωρήσουμε σε αποποίηση κληρονομιάς όλων των εγγυτέρων κληρονόμων».

Ο δικηγόρος αναφερόμενος στην περιουσία του εκλιπόντος μας είπε: «Είναι αναληθές ότι ο Κων. Παπανικόλας έχει 40 ακίνητα. Όσα εμφανίζονται στο σύστημα του Κτηματολογίου, το οποίο μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας, καθώς είναι δημόσιο, είναι υποθηκευμένα και κατασχεμένα για τεράστια ποσά ή έχουν ήδη μεταβιβασθεί σε τρίτους. Τα αδέλφια επιθυμούν απλώς να ταφεί ο αδελφός τους και να σταματήσει όλος αυτός ο δημόσιος εξευτελισμός. Παρ’ όλα αυτά, τιμώντας τη μνήμη του, μου έχουν αναθέσει ήδη να διερευνήσω υπό ποιες συνθήκες συμβολαιογράφοι βεβαίωσαν υπογραφές σε πληρεξούσια αλλά και δικηγόροι κατέθεσαν δικόγραφα και παραστάθηκαν σε δικαστήρια για λογαριασμό του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, όταν αυτός το ίδιο διάστημα είχε διαγνωσθεί και εν τοις πράγμασι ήταν ανίκανος ουσιαστικά για δικαιοπραξία και για να χορηγήσει οποιαδήποτε γραπτή ή προφορική πληρεξουσιότητα».

Ο κ. Χρυσάφης είπε ότι «δημιουργεί αλγεινή εντύπωση η στάση του συναδέλφου κ. Σούρλα, ο οποίος αμφισβητεί την προσωρινή διαταγή λέγοντας ότι ‘‘ακόμα και τα δικαστήρια κάνουν λάθη’’.

Θα αναφέρω λοιπόν για ακόμη μία φορά ότι ο δικαστής έλαβε υπ’ όψιν τόσο τις ιατρικές βεβαιώσεις όσο και τον ίδιο τον Κων. Παπανικόλα, τον οποίο έφερε ο ίδιος ο κ. Λαμπίρης με αναπηρικό αμαξίδιο στα δικαστήρια και την εικόνα και κατάσταση του εκλιπόντος διαπίστωσε ο ίδιος ο δικαστής, ρωτώντας και ερωτήσεις στις οποίες ο Κων. Παπανικόλας δεν μπορούσε να απαντήσει φυσικά, αφού είχε απολέσει πλήρως τη συνείδησή του εξαιτίας της ασθένειάς του». Ο δικηγόρος τόνισε ότι τις χημειοθεραπείες και όλα τα έξοδα νοσηλείας στα ιδιωτικά θεραπευτήρια, καθώς και τις δύο γυναίκες που φρόντιζαν τον κατάκοιτο Κων. Παπανικόλα, τα πλήρωνε ο αδελφός του.

 

 

ΕΝΘΕΤΟ 3

 

Η μήνυση στον ανιψιό

 

 

Η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» αποκαλύπτει τα βασικά στοιχεία της μήνυσης και των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει στις 15/2/2023 ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας σε βάρος του ανιψιού του Δημήτρη Σπυρόπουλου, τον οποίο κατηγορούσε ότι επιχείρησε με δόλιο τρόπο να του πάρει τη διαχείριση των 10.000 μετοχών, οι οποίες αντιστοιχούν στο 25% του Kontra Channel.

«Την 5η Νοεμβρίου 2021 προσήλθε στην οικία μου ο μηνυόμενος ο οποίος τυγχάνει ανιψιός μου και ενώ βρισκόμουν κλινήρης και σε άσχημη κατάσταση της υγείας μου, απέσπασε από εμένα με δόλιο και απατηλό τρόπο την υπογραφή μου σε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό δήθεν πωλήσεως από εμένα προς αυτόν των ως άνω προαναφερομένων 10.000 μετοχών μου στον τηλεοπτικό σταθμό με την επωνυμία ‘‘Kontra Channel’’. Μάλιστα τούτο έπραξε εκμεταλλευόμενος τη συγγενική μας σχέση καθότι τυγχάνει ανιψιός μου. Στο εν λόγω ιδιωτικό συμφωνητικό ανέγραψε ότι το τίμημα της πωλήσεως ήταν εξήντα χιλιάδες ευρώ και πως δήθεν μου κατέβαλε μετρητοίς το ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ και το υπόλοιπο ποσό των πενήντα χιλιάδων ευρώ συμψηφίστηκε προς εξόφληση με δήθεν παλαιότερη οφειλή από εμένα προς αυτόν ποσού ύψους 150.000 ευρώ, επικαλούμενος μάλιστα προκειμένου να προσδώσει αληθοφάνεια ένα επίσης ψευδές από 13/12/2020 ιδιωτικό συμφωνητικό αναγνωρίσεως χρέους, το οποίο επίσης είναι ψευδές και προϊόν εξαπάτησής μου από αυτόν, καθότι ουδέποτε έλαβε χώρα δάνειο από τον μηνυόμενο προς εμένα. Μάλιστα ταύτην την απόπειρα απάτης ομολόγησε την 28/12/2021 υπεύθυνη δήλωσή του ενώπιον δύο μαρτύρων, στην οποία δήλωσε ότι ουδέποτε κατέβαλε οιοδήποτε ποσό για την υποτιθέμενη μεταβίβαση των μετοχών μου.

Αρχές Δεκεμβρίου 2022 πληροφορήθηκα από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) ότι απευθύνθηκε προς αυτό και ζήτησε να αναγνωριστεί ότι αυτός είναι πλέον ο ιδιοκτήτης των 10.000 προαναφερομένων μου ονομαστικών μετοχών επικαλούμενος το από 5/11/2021 προϊόν εξαπατήσεώς μου από αυτόν ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβιβάσεως των μετοχών μου. Ομοίως έπραξε και έναντι της κας Βλαχοπούλου Αικατερίνης, η οποία είναι η διευθύντρια του καναλιού με την επωνυμία Κοntra Channel και κάτοχος των υπολοίπων μετοχών οι οποίες αντιστοιχούν στο 75% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχειρήσεως. Αμέσως αντέδρασα και απέστειλα εξώδικες γνωστοποιήσεις, οχλήσεις και καταγγελίες διά του πληρεξουσίου μου δικηγόρου κ. Στυλιανού Σούρλα, προς το ΕΣΡ και τη διευθύντρια του Kontra Channel κα Βλαχοπούλου Αικατερίνη». Στη μήνυση αναφέρει ότι με τα έγγραφα που απέστειλε ο Παπανικόλας ζητούσε από το ΕΣΡ και το κανάλι να παραβλέψουν και να αγνοήσουν το ως άνω επίδικο ιδιωτικό συμφωνητικό πωλήσεως των δέκα χιλιάδων μετοχών. Ζητούσε ακόμα να μην αναγνωρίσουν ουδεμία μεταβολή του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, καθότι ο ίδιος είναι ο αποκλειστικός και αδιαφιλονίκητος κύριος των μετοχών.

 

Εξώδικο

 

 

Στις 25 Αυγούστου 2022 ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας έστειλε εξώδικο στον ανιψιό του με το οποίο ζητούσε  μεταξύ άλλων «να του φέρει το πληρεξούσιο που διατείνεται ότι του δίνει δικαιώματα στην προσωπικότητά του, στη ζωή και στην περιουσία του».

Σε αυτό ανέφερε ακόμα:

«Αγαπητέ μου ανιψιέ

Μήπως με έχεις βάλει υπό επιτροπεία εν αγνοία μου; Ποιος νόμος δίνει δικαιώματα στον εντολοδόχο παρουσία του εντολέα να αποφασίζει για τον ίδιο τον εντολέα.

Ποιοι δικηγόροι ξέρουν και συμβουλεύουν τέτοια ‘‘νομικά αγνοήματα’’. Ο Σπύρος Λαμπίρης είναι δική μου επιλογή και να μην ξαναανακατευτείς στη ζωή μου.

Για τα υπόλοιπα θα σου κοινοποιηθούν αρμοδίως νέα εξώδικα. Μη με ξαναενοχλήσεις.

Στο Α.Τ. Ωρωπού που κοινοποιείται, το παρόν, ζητώ την προστασία μου, από τον ανιψιό μου.

Στον αξιότιμο κ. Εισαγγελέα ζητώ να διερευνήσει τις πράξεις του ανιψιού μου. Στον ΔΣΑ ζητώ την πειθαρχική δίωξη του κ. Σακκά Ιωάννη για την παράβαση καθήκοντος που έχει κάνει αφού ήταν πληρεξούσιος δικηγόρος μου».

Ο ίδιος έστειλε νέο εξώδικο στις 2 Ιανουαρίου 2023 προς τη διευθύντρια του Kontra, με το οποίο της λέει ότι το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβιβάσεως των μετοχών του προς τον ανιψιό του είναι μη νόμιμο, ψευδές και προϊόν εξαπάτησής του διά το οποίο επιφυλάσσεται απέναντί του ενώπιον των Ποινικών και Αστικών Δικαστηρίων.

Επίσης της ζητά να παραβλέψει και να αγνοήσει την οποιαδήποτε αίτηση και προσπάθεια του Δημητρίου Σπυρόπουλου και το επίδικο ιδιωτικό συμφωνητικό, καθώς ο ίδιος είναι ο αποκλειστικός κύριος των συγκεκριμένων μετοχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

               

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας