17:52 Κυριακή 14 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Κοντά στην παραίτηση βρίσκεται ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε

Κοντά στην παραίτηση βρίσκεται ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε

Κοντά στην παραίτηση βρίσκεται ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε με στόχο να σχηματίσει αργότερα μία νέα κυβέρνηση που θα μπορεί να έχει ευρύτερη πλειοψηφία, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

«Στόχος μου είναι να βρω μία συμφωνία που να δίνει μία σαφή πολιτική προοπτική στην κυβέρνηση μέχρι το τέλος της θητείας», δήλωσε ο Κόντε, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica.

Το ρεπορτάζ της προσθέτει ότι ο Κόντε μπορεί να υποβάλει την παραίτησή του ενδεχομένως και αύριο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια να επιχειρήσει να συγκροτήσει ένα νέο συνασπισμό, που θα προσελκύσει κεντρώους και λεγόμενα «υπεύθυνα» μέλη του κοινοβουλίου. Μέχρι στιγμής δεν έχει σχολιάσει τα δημοσιεύματα το γραφείο του πρωθυπουργού.

O Τζουζέπε Κόντε, αφότου «επιβίωσε» από την ψήφο εμπιστοσύνης στη Γερουσία την Τρίτη, ο Κόντε ζήτησε από κεντρώους και βουλευτές εκτός του κυβερνητικού συνασπισμού να ενταχθούν στην κυβέρνηση μειοψηφίας του -ωστόσο λίγοι ανταποκρίθηκαν.

Ο Πρωθυπουργός χρειάζεται πλειοψηφία για να περάσει νομοσχέδια που θα αντιμετωπίσουν την πανδημία κορωνοϊού και την οικονομική κρίση που προκάλεσε.

Διαβάστε επίσης 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας