1:08 Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Κόντρα για δηλώσεις Παναγιωτόπουλου στη Βουλή

Κόντρα για δηλώσεις Παναγιωτόπουλου στη Βουλή

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε μια φράση του Νίκου Παναγιωτόπουλου στη Βουλή ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει το βάρος και την ευθύνη προκειμένου υπερασπιστεί την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων, αλλά και την εσωτερική ασφάλεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εξηγήσεις με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να τον καλεί να απαντήσει τι δουλειά έχει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με την εσωτερική ασφάλεια της χώρας. Στην αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζουν “ανατριχιαστικά” όσα είπε από το βήμα της Βουλής ο κ. Παναγιωτόπουλος και καλούν τον πρωθυπουργό να απαντήσει εάν έχει δώσει τέτοια εντολή στον υπουργό του.

Για παρερμηνεία των λεγομένων του έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, διευκρινίζοντας πάντως, ότι η κατάσταση στο προσφυγικό /μεταναστευτικό αποτελεί μια δυνητική απειλή. Η κυβέρνηση σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο έχει θέσει τη διάσταση αυτή στο ΝΑΤΟ γιατί υπάρχει -όπως είπε- ο κίνδυνος να παρεισφρύσουν μαζί με τις προσφυγικές ροές και τζιχαντιστές του isis με τελικό προορισμό την Ευρώπη. “Για εσάς δεν είναι πραγματική απειλή;”, διερωτήθηκε.

“Αμφισβητείται ότι η ένταση των μεταναστευτικών ροών ακόμα και μέσα στο καταχείμωνο, και η συσσώρευση της πίεσης στον Έβρο και τα νησιά, θα μπορούσε να δυνητικά να αποτελεί απειλή για την εσωτερική ασφάλεια, και καθόμαστε άπρακτοι για αυτό;”, αναρωτήθηκε και ξεκαθάρισε ότι ο στρατός δεν σχετίζεται με την εσωτερική ασφάλεια της χώρας.

Κόντρα για δηλώσεις Παναγιωτόπουλου στη Βουλή

Ο κ. Παναγιωτόπουλος σε παρέμβασή του τόνισε ότι “απλά αυτό που συμβαίνει, όπως θα συμβαίνει πάντα τουλάχιστον όσον αφορά αυτή την πολιτική ηγεσία, είναι ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δεν φεύγει από το βάρος και την ευθύνη χρειαστεί προκειμένου να υπερασπιστεί την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων, αλλά και την εσωτερική ασφάλεια. Αυτό μας ζητήθηκε, αυτό κάνουμε”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι “ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, που πριν λίγες μέρες πάγωσε μόνος του για δύο ώρες τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία μέχρι να τον συνεφέρει το Μέγαρο Μαξίμου, σήμερα μας ενημέρωσε πως έχει λάβει εντολή ο στρατός να φροντίζει εκτός από τη φύλαξη των συνόρων της χώρας και για την εσωτερική ασφάλεια! Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να ήταν έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος στο Παρίσι την τελευταία φορά που ο στρατός «μεριμνούσε» για την εσωτερική ασφάλεια και να έχει ξεχάσει, αλλά τώρα οφείλει να πει ξεκάθαρα: Έχει δώσει ο ίδιος τέτοια εντολή στον Υπουργό του, όπως ανατριχιαστικά ανακοίνωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος στη Βουλή; Εάν ναι, τα πράγματα είναι σοβαρά. Εάν όχι, να τον διαψεύσει το γρηγορότερο, γιατί παρόμοιες δηλώσεις αποτελούν κίνδυνο για την ίδια τη Δημοκρατία μας”.

Πηγή: cnn.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας