10:52 Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Κόντρα Κεραμέως και Φίλη για τους σημαιοφόρους!

Κόντρα Κεραμέως και Φίλη για τους σημαιοφόρους!

Διαστάσεις παίρνει η αντιπαράθεση της Νίκης Κεραμέως με τον Νίκο Φίλη για τους σημαιοφόρους στα σχολεία, μετά την απόφαση της υπουργού να επιστρέψουμε στο παλαιό σύστημα και πλέον την σημαία να φέρουν στις παρελάσεις οι καλύτεροι μαθητές.

Η αντιπαράθεση πήρε νέες διαστάσεις, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιμένει πάντα στο σύστημα της κλήρωσης, καθώς υπήρξε αντιπαράθεση και για την απουσία των εκπροσώπων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την σχετική συζήτηση Βουλή. Με τον Νίκο Φίλη να διαμαρτύρεται ότι η υπουργός Παιδείας τον κατηγορεί ότι απουσιάζει από την Βουλή, ενώ εκείνος έλειπε λόγω της θεραπείας που ακολουθεί, μετά την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη.

Κεραμέως: Προσχηματικό το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή την απουσία των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ από την σχετική συζήτηση στη Βουλή, η υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για προσχηματικό ενδιαφέρον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα θέματα Παιδείας και πρόσθεσε:
«Ευτυχώς, άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν πιο συνεπή και σαφή στάση ως προς τη διάθεση διαλόγου, όπως το ΚΙΝΑΛ, που ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκλησή μας και προγραμματίστηκε ήδη συνάντηση.

Ελπίζουμε οι κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ να αφήσουν πίσω τους την επικοινωνιακή αντιπαράθεση και να ανταποκριθούν ομοίως στην πρόσκλησή μας για ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο. Σημειωτέον ότι με αυτόν τον τρόπο, επιπλέον του κοινοβουλευτικού διαλόγου, επεκτείνουμε αυτόν και εκτός Βουλής, σε προπαρασκευαστικό της νομοθεσίας επίπεδο.

Όσο για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους σημαιοφόρους, έγινε κατανοητό σε όλους όσοι παρίσταντο σήμερα στη συζήτηση στη Βουλή: Η απόφαση ήταν τόσο “κόλαφος” για τη Νέα Δημοκρατία, που δεν έκρινε επ ουδενί τη συνταγματικότητα της ρύθμισης επιλογής σημαιοφόρων βάσει επίδοσης – και δεν θα μπορούσε άλλωστε καθότι αυτή δεν έχει ακόμη ψηφιστεί. Αυτό που έκρινε είναι ότι δεν ήταν αντισυνταγματική η επιλογή βάσει κλήρωσης. Εμείς δεν ισχυριστήκαμε ότι η ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντισυνταγματική. Εκφράσαμε την ιδεολογική αντίθεση σε αυτήν, και προχωρήσαμε σε ρύθμιση για την επιλογή σημαιοφόρων βάσει επίδοσης».

Επανέρχεται η αριστεία – Τη σημαία θα κρατούν οι άριστοι και σταματά η κλήρωση

Η απάντηση Φίλη στην Νίκη Κεραμέως

Εντονη ήταν η απάντηση του αρμοδίου για θέματα Παιδείας και πρώην υπουργού Νίκου Φίλη στην δήλωση της Νίκης Κεραμέως. Ο Νίκος Φίλης επεσήμανε ότι η Μερόπη Τζούφη- που τον αναπληρώνει- ήταν παρούσα στην Βουλή, ενώ ο ίδιος ήταν απών, αφού ήταν η ημέρα θεραπείας του. Κάνοντας λόγο για προσπάθεια στιγματισμού του από την υπουργό Παιδείας.

«Στην πραγματικότητα, η Μερόπη Τζούφη είχε πάρει μέρος στο σύνολο της συνεδρίασης, με προσωπική ομιλία από του βήματος μάλιστα, ενώ εγώ απουσίαζα καθώς ήταν ημέρα θεραπείας (κάτι που επαναλαμβάνω κάθε τρεις βδομάδες – και για τους πολλούς συντρόφους και φίλους που ενδιαφέρονται και μου στέλνουν τις ευχές τους, να ενημερώσω ότι πηγαίνει πολύ καλά). Το γεγονός αυτό το γνώριζε η κ. Κεραμέως και προκαλεί εντύπωση η ανακοίνωσή της και τα «νέα» ήθη που εισάγει στην πολιτική.

Το αντίθετο μάλιστα ίσχυε: η υπουργός είχε κάνει απλώς ένα πέρασμα για να επιχειρηματολογήσει (κατά την κρίση της) για την κατάργηση της ανάδειξης με κλήρωση σημαιοφόρου στα δημοτικά και κατόπιν, έστελνε μέσω κινητού τηλεφώνου στον παριστάμενο υπουργό Υγείας Β. Κικίλια τις απαντήσεις της σε ζητήματα που ετίθεντο, κάτι πρωτοφανές στα χρονικά, που ανάγκασε μάλιστα τον δεύτερο να δηλώσει ότι… δεν μπορεί να λειτουργήσει ως ταχυδρόμος.

Δεν δίστασε όμως, η κα Κεραμέως, να βγάλει ανακοίνωση στιγματίζοντας εμένα και την παρούσα συνάδελφο Μ.Τζούφη για… απουσία»

Το τηλεφώνημα της Κεραμέως στον Φίλη

Η ανταπάντηση της Νίκης Κεραμέως δόθηκε με 3 αναρτήσεις της στο twitter που σημειώνει:

«Σε απάντηση της ανακοίνωσης ΣΥΡΙΖΑ: Οι τοποθετήσεις του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων και οι απαντήσεις προς την αντιπολίτευση δεν αφορούν τα πρόσωπα αλλά το θεσμό που εκπροσωπούν. Σε αντίθεση με τις προσωπικές επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς λειτουργούμε θεσμικά και δίχως χαρακτηρισμούς.Σε συνέχεια της απάντησής μας και αφότου πληροφορήθηκα τη σημερινή αιτία απουσίας του κ. Φίλη, του τηλεφώνησα προσωπικά. Του εύχομαι ολόψυχα γρήγορα περαστικά και προσδοκώ, όπως επανειλημμένως έχω τονίσει, σε εποικοδομητικό διάλογο και συνεργασία για το μέλλον των παιδιών μας.Όσο για την κ. Τζούφη, που αναπληρώνει θεσμικά τον κ. Φίλη, σίγουρα δεν συναντηθήκαμε, όπως αναληθώς αναφέρεται, ούτε στην Ολομέλεια ούτε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.»

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας