17:00 Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023
eReportaz

Live:

Κόντρα Οικονόμου – ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Τσίπρα για την Ουκρανία

Κόντρα Οικονόμου – ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Τσίπρα για την Ουκρανία

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Γιάννη Οικονόμου και τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο «ΚΡΗΤΗ TV» και τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στη Ρωσία και την Ουκρανία.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «λίγες μόλις ώρες πριν ο Ουκρανός Πρόεδρος, Ζελένσκι απευθυνθεί στη Βουλή των Ελλήνων, ο κ. Τσίπρας επέλεξε να προσβάλει τα εκατομμύρια Ουκρανούς που αντιστέκονται στην ωμή ρωσική εισβολή και ζητούν διεθνή βοήθεια και αλληλεγγύη. Μαζί τους, όμως, προσβάλλει και την κοινή γνώμη της χώρας μας, που παρακολουθεί συγκλονισμένη το μακελειό στην Ουκρανία. Τις αρχές που διαχρονικά ακολουθεί ο Ελληνισμός. Και, ασφαλώς, την πολιτική της Ευρώπης και ολόκληρης της δημοκρατικής Δύσης».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ


Όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου, «γιατί σε αυτήν, ακριβώς, τη στιγμή, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να δηλώσει ότι διαφωνεί με τις κυρώσεις εναντίον ενός καθεστώτος που, παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο, καταργεί τα σύνορα και την ανεξαρτησία των γειτόνων του. Ότι δεν πρέπει να βοηθηθεί εμπράκτως ο δίκαια αμυνόμενος απέναντι σε έναν άδικα επιτιθέμενο. Ενώ μοιάζει να προτιμά τον ρόλο του «επιτήδειου ουδέτερου», θυμίζοντας μία άλλη χώρα και έναν άλλο αυταρχικό ηγέτη της εποχής μας».

Οικονόμου

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «καλούμε τον κ. Τσίπρα να ανασκευάσει τα όσα απαράδεκτα είπε. Να αντιληφθεί ότι η εξωτερική πολιτική και η διεθνής θέση της Πατρίδας δεν προσφέρονται για φτηνή αντιπολίτευση. Και ότι τα λανθασμένα μηνύματα που εκπέμπει, βλάπτουν τα εθνικά μας θέματα. Επιτέλους, η Ελλάδα δεν ανήκει στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, όπως επιπόλαια έχει πει άλλοτε. Αλλά στην μεγάλη δημοκρατική συμμαχία του ανοιχτού δυτικού κόσμου και πολιτισμού. Τον οποίο τιμά, ώστε να την τιμά και εκείνος» και κατέληξε:

«Η χώρα μας ήταν, είναι και θα είναι προπύργιο Ελευθερίας και Δημοκρατίας. Πάντα αντιστάθηκε στη βία και στον αυταρχισμό. Ενώ ο Ελληνισμός ποτέ δεν σιώπησε, ούτε ταλαντεύτηκε μπροστά στην αδικία. Δεν θα το κάνει και τώρα. Με τρόπο ευθύ, ρητό και έμπρακτο. Γιατί κάθε άλλη στάση αθωώνει τον ένοχο και καταδικάζει το θύμα. Η Ελλάδα, λοιπόν, είναι ξανά με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας και με τους πολλούς. Ο κ. Τσίπρας, δυστυχώς, επιλέγει να είναι μία εξαίρεση. Εντός και εκτός συνόρων…».

ΣΥΡΙΖΑ: «Θράσος του Κυβερνητικού Εκπροσώπου να αναπαράγει fake news»

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον Γιάννη Οικονόμου ήταν άμεση.

«Το θράσος του Κυβερνητικού Εκπροσώπου να αναπαράγει fakenews ότι δήθεν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προσέβαλε τον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό και εναντιώθηκε σε στοχευμένες κυρώσεις δεν μας ξαφνιάζει. Άλλωστε οι ανακοινώσεις του εμπεριέχουν συνήθως ψέματα και ανακρίβειες.

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για αναδρομικά συνταξιούχων

Αυτό που μας ξαφνιάζει είναι το πόσο πολύ φαίνεται τελικά να ενοχλεί την κυβέρνηση που ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκρίνει την κατεχόμενη Ουκρανία με την κατεχόμενη Κύπρο. Και μιλά για δυο μέτρα και δυο σταθμά» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και προστίθεται:

«Αλλά από μια κυβέρνηση και έναν Πρωθυπουργό που χωρίς να ρωτήσει κανέναν στέλνει επιθετικό πολεμικό υλικό στην Ουκρανία και εκθέτει τη χώρα σε κινδύνους, δε μπορούμε να περιμένουμε κάτι περισσότερο».

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας